Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

«Βόμβα» για Βενιζέλο!



Ιδιαίτερα σκληρός κατά της λήψης νέων μέτρων «κοινωνικής καταστροφής», αλλά και της περαιτέρω συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση εμφανίστηκε χθες ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, επικεφαλής της ισχυρότερης παραδοσιακής τάσης του κόμματος (Αριστερή Πρωτοβουλία).

Κατηγορώντας το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για υπακοή στις εντολές της τρόικας και για βύθιση της χώρας στην απόγνωση, στο όνομα μάλιστα της «σωτηρίας» της, προβλέπει συνέχεια μέτρων που «όχι μόνο δεν σώζουν, αλλά καταστρέφουν ολοκληρωτικά ό,τι έχει απομείνει». «Η κυβέρνηση μετατρέπεται σε Προκρούστη κάθε κοινωνικού δικαιώματος, καθώς η κοινωνική ζούγκλα που σχεδιάζουν μετατρέπει τη χώρα σε αποικιακό κράτος
του 18ου αιώνα και τους Ελληνες σε μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα» σχολιάζει, τονίζοντας ότι οι κυβερνώντες «δεν έχουν ούτε την πολιτική ούτε την ηθική ούτε την κοινωνική νομιμοποίηση».

Νέο «πονοκέφαλο» όμως επιφυλάσσει και στον Ευ. Βενιζέλο, μιλώντας για «τεράστιες ευθύνες της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ» και ανάγκη ανάληψής τους. «Καμία σωτηρία δεν είναι δυνατή όταν συνθλίβεται η κοινωνία, καμία δικαιολογία δεν είναι αποδεκτή όταν συνυπογράφεις ένα εθνικό έγκλημα και καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει σε τέτοιες πολιτικές αποφάσεις» λέει. Εμμένοντας στην άποψή του ότι ήταν λάθος η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο κ. Παναγιωτακόπουλος υποστηρίζει ότι το «πείραμα» αυτό πρέπει να σταματήσει, εκτός και... αν επέλεξαν την αυτοκτονία του ΠΑΣΟΚ επειδή... φοβούνταν τον θάνατο.

Ο κ. Βενιζέλος, πάλι, πρώτη μέρα στην Ιπποκράτους χθες, αποφάσισε να δείξει ότι... υπάρχει ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιώντας διαδοχικές συναντήσεις με τον Κ. Σκανδαλίδη, τους Γ. Μανιάτη, Π. Κουκουλόπουλο και Φώφη Γεννηματά, τη Χριστίνα Μανωλοπούλου, τον Χρ. Πρωτόπαπα κ.ά. Σε μία προσπάθεια να μην προκληθούν αντιδράσεις από τη νέα «κωλοτούμπα», στο ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι εμμένουν στις κατατεθειμένες απόψεις τους, πλην όμως στην παρούσα δύσκολη φάση διαπραγματεύσεων του πρωθυπουργού προέχει η δημιουργία «εσωτερικού μετώπου» με σκοπό τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη χώρα. Ετσι, στηρίζουν απολύτως την κυβέρνηση, ενώ αποφασίστηκαν και σχετικές πρωτοβουλίες Βενιζέλου, αξιοποιώντας τις διεθνείς επαφές του. Σε επίπεδο κόμματος, ακριβώς για να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι, η συνεδρίαση των οργάνων παραπέμπεται για την ερχόμενη εβδομάδα, με την ανακοίνωση όμως των τομέων να αναμένεται νωρίτερα. Σχεδιάζεται ακόμα εκδήλωση με... ιδεολογικό πρόσημο για την 3η του Σεπτέμβρη, όπου θα κληθούν «όσοι έχουν συμβάλει στην πορεία του ΠΑΣΟΚ», ενώ προετοιμάζεται η ΔΕΘ, όπου πιθανότατα δεν θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου, πλην όμως ο κ. Βενιζέλος θα θέσει θέματα οικονομίας, νέου παραγωγικού μοντέλου, ανεργίας κ.λπ. Στη Βουλή το βάρος πέφτει προσώρας στο μεταναστευτικό (σήμερα συνεδριάζει ο ΚΤΕ Δημόσιας Τάξης), ενώ παράλληλα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.


Μαριτίνα Ζαφειριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου