Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Συνάντηση Γ. Βρούτση - ΚΕΔΕ την Πέμπτη για τους παιδικούς σταθμούς

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση θα έχει το πρωί της Πέμπτης αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με κύριο αίτημα την αύξηση των πόρων για την κάλυψη όλων των αιτήσεων φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Ειδικότερα, η ΚΕΔΕ ζητεί να διατεθούν επιπλέον πόροι μέσω της αναθεώρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» για να χρηματοδοτηθούν νέες
δομές παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ώστε να υπάρξει κάλυψη στο 100% των αιτήσεων (96.000) των μητέρων για τη σχολική χρονιά 2012-2013.
Επίσης να προβλεφθεί το ποσό του ενός δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία έτη (330 εκ. ευρώ κατ΄ έτος) μέσα από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, καθώς και να προβλεφθεί εθνική χρηματοδότηση για την ομαλή συνέχιση λειτουργίας των δομών στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα τεθούν, μεταξύ άλλων, για συζήτηση τα θέματα της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι την έναρξη του νέου «Προγράμματος κατ΄ οίκον φροντίδας συνταξιούχων» και τα προγράμματα απασχόλησης στους ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου