Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα συμπαρίσταται στις οικογένειες Ισαάκ και Σολωμού

Με τον τίτλο «Σολωμού, Ισαάκ και οι σιωπηλοί υποστηρικτές της ειρήνης» η εφημερίδα Αφρίκα στην στήλη «Γράμμα από την Αφρική» κριτικάρει σήμερα τα κόμματα και τις οργανώσεις στα κατεχόμενα που διάκεινται υπέρ της ειρήνης για την μη καταδίκη των δολοφονιών των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.Στο άρθρο αναφέρεται ότι κατά τις «εθνικές επετείους» της 20ης Ιουλίου, 1ης Αυγούστου και 15ης Νοεμβρίου τα δεξιά κόμματα και οργανώσεις στα κατεχόμενα βγάζουν ανακοινώσεις, ενώ τα αντίστοιχα αριστερά «παραμένουν σιωπηλοί. Γιατί;
Δεν έχουν τίποτα απολύτως να πουν; Δεν είναι αυτές τις ημέρες που έπρεπε πραγματικά να μιλήσουν;
Όταν οι άλλοι βγάζουν εθνικιστικές ανακοινώσεις, δεν θα έπρεπε αυτοί να πουν την πραγματικότητα στον κόσμο;».
Σημειώνοντας ότι στην ε/κ πλευρά για τρεις ημέρες διοργανώνονταν εκδηλώσεις στην μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού και αφού εξηγεί πώς δολοφονήθηκαν οι δύο, κάνοντας λόγο σε ομάδα «γκρίζων λύκων» στην περίπτωση του πρώτου που έδειξαν ένα από τα πιο απτά παραδείγματα βαρβαρότητας.
Η Αφρίκα σημειώνει ότι εκείνη την ημέρα ο Ραούφ Ντενκτάς ήταν εκεί και κρατούσε τη φωτογραφική του μηχανή, αναφέροντας ότι εκείνοι που διέπραξαν αυτά τα θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι του Ισαάκ εκείνη την ημέρα, «δεν σκέφτηκαν τι είδους σπόρους του μίσους και διαχωρισμό έσπερναν μεταξύ των δύο κοινοτήτων». Μέσω των εικόνων στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας από τις δύο δολοφονίες, προστίθεται, οι Ε/κ «απαντούν στο ερώτημα τι σημαίνει Τούρκος: μια πλήρη βαρβαρότητα».
Η Αφρίκα δηλώνει ότι ως εφημερίδα συμπαρίσταται στον πόνο των οικογενειών των Σολωμού και Ισαάκ, οι δολοφονίες των οποίων – σημειώνει – δεν έχουν τιμωρηθεί μέχρι σήμερα. Αυτοί που παραπονιούνται για την κλιμάκωση του ε/κ εθνικισμού, καταλήγει το δημοσίευμα, «πρέπει να δουν και την δική τους κατάσταση».
http://alithia.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου