Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Σε ύφεση η φωτιά στο Αγιον Όρος

Mε σύμμαχό τους τον καιρό, οι πυροσβεστικές δυνάμεις φαίνεται πως κέρδισαν τη μάχη με τις φλόγες στο Αγιον Όρος, όπου εδώ και πέντε ημέρες κατακαίει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, «η πυρκαγιά στο Αγιον Όρος βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο στο πύρινο μέτωπο παραμένει το σύνολο των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν από την Τετάρτη 8/8/2012, ημέρα έναρξης της πυρκαγιάς».
Η βροχή λίγο μετά τα μεσάνυχτα αποδείχθηκε «σωτήρια», καθώς μέχρι εκείνη την ώρα η καταστάστη εθεωρείτο κρίσιμη και οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά τη μονή Χιλανδαρίου.
«Η βροχή ήταν σωτήρια», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος
Κασμίρογλου, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες ώρες η φωτιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
Σημειώνεται ότι στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 64 πυροσβεστικά οχήματα, 175 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος, επιχείρησαν και βρίσκονται σε ετοιμότητα 15 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.
Επίσης, από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κινητοποιήθηκαν 314 άνδρες του Ελληνικού Στρατού με 25 ειδικά μηχανήματα καθώς και δύο ελικόπτερα τύπου Chinook.
Σημαντική ήταν, τέλος, η βοήθεια που προσφέρθηκε από τη Σερβική κυβέρνηση, αποτελούμενη από 49 πυροσβέστες, με 8 οχήματα, καθώς και από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας, με δύο πυροσβεστικά οχήματα και 8 πυροσβέστες.
naftemporiki.gr με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου