Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ο Βενιζέλος με «ηλίαση»!



Πρώτα τα έβαλε με όλους, βρίζοντας «θεούς και δαίμονες», χθες θυμήθηκε ξαφνικά να απευθύνει ενωτικό προσκλητήριο στα στελέχη του, την ώρα που εξακολουθεί να καρφώνει τον Γιώργο Παπανδρέου για τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις του, το 2009, αλλά και τον Ανδρέα Λοβέρδο, που διαφωνεί με τη στρατηγική του.

Διαπιστώνοντας σχέδιο αμφισβήτησης -ή και ανατροπής του- εντός ΠΑΣΟΚ, μετά τον καβγά του με τον Μ. Χρυσοχοΐδη, την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ από έξι βουλευτές και την «επανένωση» των μεταρρυθμιστών που φέρονται να σχεδιάζουν νέο κόμμα, ο κ. Βενιζέλος σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι... τους θέλει όλους κοντά του.

Μάλιστα στο non paper που εξέδωσε τους καρφώνει με... κατανόηση, λέγοντας ότι καταλαβαίνει
πόσο «δύσκολη είναι η νέα εποχή για στελέχη που, συνηθισμένα σε “άλλους ρόλους”, βρίσκονται τώρα εκτός κυβέρνησης ή και εκτός Βουλής»... Η αιχμή στρέφεται κατά των Αν. Λοβέρδου και Μ. Χρυσοχοΐδη, που διαφωνούσαν εξαρχής με τη μη συμμετοχή «πρωτοκλασάτων» του ΠΑΣΟΚ -δηλαδή των ίδιων- στην κυβέρνηση, αλλά και της Αννας Διαμαντοπούλου, που δεν εξελέγη. «Το μέλλον της παράταξης κρίνεται από το μέλλον της χώρας», λένε, «και όχι από τη στάση μερικών προσώπων», καλώντας όλους να εφαρμόσουν τη στρατηγική που παρουσίασε προεκλογικά το κόμμα.

Το περιβάλλον Βενιζέλου διαβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος δεν θα ανακυκλώσει τη συζήτηση για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, ελπίζοντας προφανώς τα τελευταία γεγονότα να... ξεχαστούν στις διακοπές, που για τους περισσοτέρους ξεκινούν στα μέσα της εβδομάδας. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα αύριο Τρίτη, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συγκαλέσει την Οργανωτική Γραμματεία, προκειμένου να παρουσιάσει τα επόμενα βήματα της πολιτικής και οργανωτικής «ανασύστασης» της παράταξης. Σκοπεύει ακόμα να συγκροτήσει -με μεγάλη καθυστέρηση- τους απαραίτητους τομείς και να ορίσει υπευθύνους σε περιφερειακό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος για επικεφαλής της Γραμματείας Επικοινωνίας είναι ο Γ. Δατσέρης και της Παρακολούθησης Κυβερνητικού Εργου ο Χρ. Πρωτόπαπας. Θα συζητηθεί ακόμα ο αναπροσανατολισμός του ΙΣΤΑΜΕ, με επικρατέστερο για επικεφαλής του Δ.Σ. τον Κ. Σκανδαλίδη και του Επιστημονικού Συμβουλίου τον Ν. Μαραβέγια, καθώς και οι επαφές με όμορα κόμματα και κινήσεις, με την αρμόδια επιτροπή (Κ. Σκανδαλίδης, Π. Κουκουλόπουλος, Μ. Ανδρουλάκης, Π. Ευθυμίου, Ν. Ανδρουλάκης) να έχει πιάσει ήδη δουλειά.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάντως εξακολουθούν να διαπιστώνουν μεγάλη ένταση στο κόμμα εξαιτίας του κακού εκλογικού αποτελέσματος και όχι μόνο. Κοντά όμως στο «μεγάλο προσωπικό άγχος κάποιων», ασκούν κριτική και στον πρόεδρο, που «εκρήγνυται με το παραμικρό», όπως λένε, πράγμα που δεν συνιστά ηγετική συμπεριφορά. Τα παράπονα επεκτείνονται στην «ενός ανδρός αρχή» που έχει επιβάλει στο κόμμα, μη ακούγοντας ούτε στενούς συνεργάτες του, όπως ο Κ. Σκανδαλίδης, πολλώ δε μάλλον βουλευτές. «Ας τον στηρίξουμε, αλλά ας μας ακούει και αυτός λίγο» σημειώνει βουλευτής, ενώ στην Κ.Ο. του κόμματος ο Συμ. Κεδίκογλου του παραπονέθηκε ευθέως ότι «κάθε φορά που διαφωνείτε με κάποιον από εμάς, μας μαλώνετε σαν... σχολιαρόπαιδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου