Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Έβρος: Κατακόρυφη μείωση των παράνομων μεταναστών

Kατακόρυφη είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, η μείωση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα από την περιοχή του Έβρου, μετά την έναρξη της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Κατακόρυφα μειώθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι εισροές παράνομων μεταναστών από την περιοχή του Έβρου, μετά την εφαρμογή της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Στη δημοσιότητα εν τω μεταξύ δόθηκε βίντεο από τη χθεσινή επιχείρηση για τον εντοπισμό και σύλληψη παράνομων μεταναστών στο Σταθμό Λαρίσης , με τη Χρυσή Αυγή να κάνει λόγο για «σκηνοθετημένο επεισόδιο στο σίριαλ Ξένιος Ζευς».
(δείτε το εδώ)

Στο πλαίσιο της επιχείρησης στο Σταθμό Λαρίσης συνελήφθησαν συνολικά 75 παράνομοι μετανάστες. Από νωρίς οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει τις εξόδους του σταθμού και αμέσως μετά
την άφιξη της αμαξοστοιχίας που εκτελεί το δρομολόγιο Έβρος - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, προχώρησαν στις συλλήψεις των παράνομων μεταναστών.

Μία διαφορετική εκδοχή της εν λόγω επιχείρησης έδωσε ωστόσο η Χρυσή Αυγή. «Τα ΜΑΤ», υποστηρίζει, «περίμεναν ένα τρένο γεμάτο λαθρομετανάστες στο Σταθμό Λαρίσης, οι τελευταίοι όμως είχαν ενημερωθεί για το μπλόκο και είχαν κατέβει στην Οινόη».

«Πολύ ενδιαφέρον το βίντεο από το κανάλι της ΕΛ.ΑΣ. στο youtube: Τα πρώτα πλάνα της νύχτας με τα άδεια τραίνα εναλλάσσονται με πλάνα ημέρας, προφανώς από άλλη επιχείρηση, οπότε και είχαν συλληφθεί λαθρομετανάστες. Η σκηνοθεσία των Δένδια-Παπαγιαννόπουλου απέτυχε και οι εκατοντάδες αστυνομικοί που έσταζαν αδίκως μέσα στον καύσωνα επί ώρες αποχώρησαν άπραγοι», καταλήγει η Χρυσή Αυγή στην καυστική ανακοίνωσή της και καλεί τους αρμόδιους στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ζήλεψαν τη δόξα του Σπίλμπεργκ», «να σοβαρευτούν επιτέλους την ώρα που «η ελληνική κοινωνία στενάζει».

Πάνω από 200 προσαγωγές στο κέντρο

Όπως επίσης ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο ευρύτερο κέντρο της πρωτεύουσας, προσήχθησαν σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής 229 αλλοδαποί και συνελήφθησαν επτά, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα.

Ελέγχθηκαν επίσης, τρεις οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν συνολικά έξι αλλοδαπές για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια Αρχή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα. Για τρεις από τις αλλοδαπές κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Τέλος, προσήχθησαν 36 εκδιδόμενες γυναίκες από υπαίθριους χώρους, σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν αντίστοιχες μηνύσεις.

Την ίδια ώρα κατακόρυφη είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, η μείωση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα από την περιοχή του Έβρου, μετά την έναρξη της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Από τα σχετικά στοιχεία προκύπτει χαρακτηριστικά ότι ενώ στις 2 Αυγούστου από την περιοχή του Έβρου εισήλθαν στη χώρα μας 447 παράνομοι μετανάστες, τις τελευταίες δυο ημέρες (8-9 Αυγούστου) ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατακόρυφα, σε 12 και 15 άτομα, αντίστοιχα, τονίζει η ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνοντας ότι αυτό επετεύχθη χωρίς να έχουν αναπτυχθεί ακόμα στο σύνολό τους όλα τα μέσα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης (αστυνομικοί σκύλοι, πλωτά μέσα κ.λπ.)..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου