Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Χατζηνικολάου κατά Γιάννας-εργολάβων

Χατζηνικολάου κατά Γιάννας-εργολάβων
Την πολύ επικίνδυνη πληγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 "ξύνει" με άρθρο του στη Real News ο Νίκος Χατζηνικολάου αποκαλύπτοντας ιδιαίτερα ενδαιφέοντα στοιχεία για τη διοργάνωση, τους υπευθύνους και τα... αποτελέσματα, σε αντιδιαστολή μάλιστα με την αντίστοιχη διοργάνωση του Λονδίνου όπου το Δημόσιο οφελήθηκε τα μέγιστα και η αγορά το ίδιο.
Ετσι λοιπόν επισημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ
απολογισμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με αποτέλεσμα το Δημόσιο ακόμη και σήμερα να μην γνωρίζει αν κέρδισε ή ζημιώθηκε. Όπως επισημαίνει ο Ν. Χατζηνικολάου ακόμα δεν είναι γνωστό ούτε το κόστος καθώς από τη μία ο Πέτρος Δούκας το αποτιμά λίγο πάνω από τα 12 δισ. και ο οίκος αξιολόγησης S&P στα 30 δισ.
Η Real News έχει ανεβάσει ψηλάτο θέμα με δηλώσεις βουλευτών και δικαστικών πυο ζητούν ποινική και πολιτικη΄διερεύνηση του...
Οι πρώτοι όμως που θα πρέπει να κληθούν σε μια τέτοια έρευνα είναι η επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου καθώς και οι εγολάβοι που ανέλαβαν και εξετέλεσαν τα έργα υποδομών και δικτύων.
Επίσης θα πρέπει να ανοίξουν οι φάκελοι με τις κοστολογήσεις των έργων και να αναζητηθούν ευθύνες και στη δημόσια διοίκηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου