Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Το ΠΑΣΟΚ πάει κατά... διαλόγου!


Διαλύονται μέρα με τη μέρα. Οσα συνέβησαν μεταξύ των Ευάγγελου Βενιζέλου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου, μια και η κρίση έχει ακόμη βάθος και δρόμο.

Το σύστημα Βενιζέλου μιλά για κίνημα ανατροπής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κάτι που συζητείται και σε «γιάφκες» των διάφορων ομάδων.

«Είναι προφανές ότι εξυφαίνεται κίνηση αμφισβήτησης του προέδρου» έλεγαν χθες στελέχη της Ιπποκράτους, μετά τον άγριο καβγά Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη, την «ανταρσία» έξι βουλευτών -μεταξύ των οποίων οι Γ. Παπανδρέου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Α. Λοβέρδος- στον νόμο για τα ΑΕΙ, την ηγετική
εμφάνιση Λοβέρδου και τα περί «ύβρεως προς τη δημοκρατία» της Αννας Διαμαντοπούλου.

Ενδεικτικό είναι ότι σε σύσκεψη του κ. Βενιζέλου με συνεργάτες του στην Ιπποκράτους εξετάστηκαν ξεχωριστά οι περιπτώσεις Χρυσοχοΐδη, Λοβέρδου και Παπανδρέου (!), που εκτιμήθηκε πάντως ότι δεν θα επιχειρήσει «comeback». Στο εσωτερικό ξεκαθάρισμα πολλοί πλέον εκτιμούν ότι «ή θα το κλείσουμε και θα πάμε για άλλο κόμμα ή θα ανατραπεί ο Βενιζέλος».

Ο καβγάς με τον κ. Χρυσοχοΐδη ξεκίνησε με αφορμή όσα έλεγε για τον απόντα Α. Λοβέρδο ο αγροτοσυνδικαλιστής πτηνοτρόφος και πρόεδρος της Δόξας Κρανούλας, βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Κασσής. «Τι σου φταίει ο Λοβέρδος;» τον ρώτησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, για να παρέμβει ο κ. Βενιζέλος λέγοντας ότι τον υπονομεύει, και να ακολουθήσει ο οξύς διάλογος των δύο, με φράσεις όπως «σήκω φύγε» ή «άει στο διάολο». Σε σύναξή τους αργότερα σε αθηναϊκό ξενοδοχείο βουλευτές του κόμματος αναρωτιούνταν πώς θα σταθεί πια ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο κ. Χρυσοχοΐδης, προεξοφλώντας πολλοί την παραίτησή του, παρά την απόφαση του Ευ. Βενιζέλου να μην τον καθαιρέσει, άσχετα αν θα έκανε ευχαρίστως δεκτή μια τέτοια δική του πρωτοβουλία. Το... κλίμα της συνάντησης μετέφερε χθες το πρωί στον πρόεδρο ο Κ. Σκανδαλίδης, που παραβρέθηκε στη συνάντηση των Χρ. Αηδόνη, Γ. Δριβελέγκα, Γ. Ντόλιου (ο οποίος αναρωτήθηκε «μετά τον Βενιζέλο τι;»), Θ. Παραστατίδη, Θ. Τζάκρη κ.ά., και δεν ήταν καλό. Οι βουλευτές συμφωνούσαν ότι «μπορεί ο Χρυσοχοΐδης να ήταν προκλητικός, αλλά δεν γίνεται και ο πρόεδρος να τσακώνεται τρεις φορές την ημέρα». Μόνο προχθές ο κ. Βενιζέλος είχε «τσακωθεί» δύο φορές με τον κ. Χρυσοχοΐδη -είχε προηγηθεί ένταση, με αφορμή τη στάση των Χρυσοχοΐδη, Παπανδρέου στην Παιδεία- και μία με τον Γ. Στουρνάρα. «Από εκεί που είχαμε τον Παπανδρέου, που άκουγε τα πάντα, πήγαμε στο άλλο άκρο, με τον Βενιζέλο να μην σηκώνει κουβέντα» έλεγαν.

«Δεν είναι ώρα να παιχτούν παιχνίδια εξουσίας στο κόμμα» σχολίασε (Σκάι) με νόημα η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Για... δυσανεξία που υπάρχει από καιρό και απλά εκφράστηκε με αφορμή τον νόμο για τα ΑΕΙ μίλησε (Αθήνα 9,84) ο Δ. Καρύδης, ενώ για «ζωηρή συζήτηση» και όχι πολιτική διαφωνία Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη μίλησε (Βήμα) ο Δ. Κρεμαστινός προτείνοντας δημοψήφισμα αν ο κόσμος αντιδράσει στα μέτρα. Παράλληλα στην Ιπποκράτους εκτιμούν για τον Α. Λοβέρδο ότι «θέλει ή να ρίξει τον Βενιζέλο ή να κάνει νέο κόμμα», ετοιμάζοντας πλατφόρμα που θα καταθέσει τον Σεπτέμβριο. Χθες... επανανακαλύφθηκε η «γιάφκα» στην οδό Σταθά στο Κολωνάκι, όπου φέρεται να συναντά στελέχη όπως οι Χ. Αηδόνης και Γ. Φλωρίδης.

Εν τω μεταξύ καλά κρατεί ο πόλεμος Σηφουνάκη – Παναγιωτακόπουλου, με τον πρώτο να ζητά τον εξοβελισμό του «αρρωστημένου κομματικού κατεστημένου», «φωτογραφίζοντας» τον κ.Παναγιωτακόπουλο. «Από πού ζητά να με εξοβελίσουν, από το σπίτι ή από το ξενοδοχείο του;» αναρωτήθηκε εκείνος, αναφερόμενος στις σχέσεις του κ. Σηφουνάκη με μεγαλοεπιχειρηματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου