Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δεν λειτούργησε το Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»

Δεν λειτούργησε το Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»
 Το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» στην περιοχή του Περιγιαλίου ήταν χθες κλειστό. Τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό είχαν ενημερωθεί και δεν προσήλθαν στο ίδρυμα ενώ δεν ήταν παρόντες οι εργαζόμενοι καθώς άρχισαν επίσχεση εργασίας. Η μοναδική που ήταν χθες στο Ιδρυμα ήταν η πρόεδρος του ιδρύματος Λίτσα Γιαννίση. Το μεσημέρι δικηγόρος που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους έστειλε στα μαζικά μέσα ενημέρωσης κείμενο συμπαράστασης από τους γονείς που φιλοξενούνται μέσα σε αυτό και κυρίως κείμενο των εργαζόμενων που εξηγούν για ποιους λόγους βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να κάνουν επίσχεση εργασίας.
Το κείμενο των εργαζόμενων αναφέρει τα εξής:
Εδώ και χρόνια, η κοινωνία της Καβάλας γνωρίζει τη δυσχερή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται
η «Αγία Μαρίνα», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και την καθημερινότητα των παιδιών τα οποία φιλοξενούνται σε αυτό. Η πληροφόρηση αυτή των Καβαλιωτών προέκυπτε διαχρονικά μέσα από το ενδιαφέρον μεμονωμένων προσώπων (πολιτικών ή μη), θεσμών και φορέων και καταγράφονταν από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι «προσπάθειες» πολλές, οι «παρεμβάσεις» επίσης, όμως ουδέποτε επιχειρήθηκε να δοθεί οριστική λύση που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της «Αγίας Μαρίνας» διαχρονικά.
Εδώ και χρόνια, εμείς οι εργαζόμενοι στην «Αγία Μαρίνα» στηρίζουμε εμπράκτως το Ίδρυμα, τα παιδιά και τις οικογένειές τους ουσιαστικά και «αθόρυβα». Το τελευταίο διάστημα δε, και με προσωπικό κόστος, αφού η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων μας, «μπήκε» για τα καλά στην ημερήσια διάταξη. Παρόλα αυτά όμως, οι υποσχέσεις της διοίκησης σε συνδυασμό με τη θέλησή μας να συνεχίσει να λειτουργεί το Ίδρυμα και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις οικογένειες των Καβαλιωτών που τις έχουν ανάγκη, μας έκανε να «βάζουμε πλάτη», περιμένοντας με τη σειρά μας μια ουσιαστική παρέμβαση που θα έδινε την οριστική και αμετάκλητη λύση και προοπτική.
Σήμερα, απλήρωτοι από το Φεβρουάριο, βρισκόμαστε σε Επίσχεση Εργασίας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση που πήραμε μετά από πολύ σκέψη, έχοντας τη στήριξη και των γονιών των παιδιών που φιλοξενούνται στην «Αγία Μαρίνα». Σήμερα, η διοίκηση, δυστυχώς, δεν μπορεί καν να προσδιορίσει το πότε θα είναι σε θέση να αποπληρώσει ένα, έστω, τμήμα των μισθών μας, τη στιγμή που οι οφειλές της προς εμάς δεν είναι παρά η κορυφή ενός «παγόβουνου» που μεγαλώνει διαρκώς και απειλεί να «συγκρουστεί» στα βράχια με τρόπο εκκωφαντικό και συνέπειες.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στην «Αγία Μαρίνα», με την κίνησή μας αυτή, έχουμε έναν και μόνο στόχο: να κινητοποιήσουμε τους φορείς και να αφυπνίσουμε την κοινωνία της Καβάλας. Η κατάσταση βρίσκεται πλέον στο απροχώρητο και δεν υπάρχει χρόνος για «πυροσβεστικές» λύσεις βραχύβιου χαρακτήρα. Οι Καβαλιώτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι η επιλογή της (έσχατης) λύσης της Επίσχεσης Εργασίας δεν στρέφεται εναντίον των παιδιών της «Αγίας Μαρίνας» –όπως «καταγγέλθηκε» δημόσια από την πρόεδρο, κ. Γιαννίση (και πώς θα μπορούσε άλλωστε, από τη στιγμή που, όπως προαναφέραμε, οι γονείς ήταν ενήμεροι)– αλλά εντάσσεται σε ένα πλαίσιο κινήσεων που ως στόχο έχουν την άμεση εξεύρεση διαχρονικής λύσης υπέρ τους.
Το κείμενο των γονέων που αναφέρονται στους εργαζόμενους αναφέρει τα εξής:
Οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στην «Αγία Μαρίνα» της Καβάλας, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τους εργαζόμενους στο Ίδρυμα στην απόφασή τους να προχωρήσουν από χθες, 27 Αυγούστου 2012, σε Επίσχεση Εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα έξι και πλέον μηνών.
Στον αγώνα για την εξεύρεση μιας «καθαρής» λύσης για τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος, συμπαριστάμεθα στους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια στέκονται δίπλα στα παιδιά μας ως «δεύτεροι γονείς» και δηλώνουμε ότι τα αιτήματά μας είναι κοινά.
Τέλος, καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους φορείς και σύσσωμη την κοινωνία της Καβάλας όπως σταθούν στο πλάι μας με ευαισθησία αλλά και αποφασιστικότητα, έτσι ώστε η «Αγία Μαρίνα» να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου