Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΗANDELSBLATT Οι ηγετικές ικανότητες του Έλληνα πρωθυπουργού

Οι ηγετικές ικανότητες του Έλληνα πρωθυπουργού
Στις ηγετικές ικανότητες του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά αναφέρεται σήμερα η γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt, με αφορμή τις αποφάσεις που ελήφθησαν για το νέο πακέτο μέτρων.

Το ρεπορτάζ της η Ηandelsblatt, αναφέρει σύμφωνα με το protothema.gr, ότι ο Αντ. Σαμαράς κατάφερε με τις ικανότητές του να εξασφαλίσει την υποστήριξη των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης που είχαν οι τρεις
πολιτικοί αρχηγοί την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, οι δύο αρχηγοί αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν με τον πρωθυπουργό για τα μέτρα και ο Αντ. Σαμαράς κατέστησε σαφές στους συμμετέχοντες, σε μία θυελλώδη συνεδρίαση, ότι για την ώρα, δεν υπάρχει περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση.

Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμη και στη συνάντηση που είχε Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με την τρόικα και την ικανοποίηση που εξέφρασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πολ Τόμσεν.

Πάντως η Ηandelsblatt τονίζει ότι αν οι τρεις αρχηγοί δεν συμφωνήσουν για τα μέτρα λιτότητας, η χώρα θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας το Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου