Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Νίκος Παναγιωτόπουλος στους 93, 7: « Αξίζει την αποκατάσταση ο Α.Ο.Κ.

Χθες το πρωί ο υφυπουργός εργασίας, βουλευτής του νομού μας Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε δηλώσεις στο ραδιόφωνο της Πρωινής για το θέμα του ΑΟΚ. Μίλησε για τη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Ιωαννίδη ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι η υπόθεση θα έχει θετική κατάληξη για τον ΑΟΚ. Παραθέτουμε τη συνέντευξη.
Ερώτηση: Είχατε μια συνάντηση με τον κ. Ιωαννίδη, τι συμπέρασμα βγάλατε, τι σας είπε ο κ. Ιωαννίδης για το θέμα του ΑΟΚ;
Απάντηση: Επισκέφτηκα τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη στην Αθήνα και είχα πει να με καλέσει όταν το θέμα της αναδιάρθρωσης της Β` Εθνικής, ερχόταν στην τελική του ευθεία. Κατευθείαν μου έδειξε μια επιστολή που μόλις είχε λάβει από την ΕΠΟ. Η επιστολή έκανε λόγο για αποκατάσταση αδικίας στον ΑΟΚ και στο Βόλο αλλά και στον Ηρακλή από κοντά. Είδα ότι είχε διαμορφωθεί το
κλίμα εκείνο για να ευνοήσει τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του ΑΟΚ. Εκεί μείναμε.
Ερώτηση: Τα περιμέναμε λίγο διαφορετικά. Περιμέναμε να πάρει μια απόφαση του Ιωαννίδη που θα επανέφερε τις ομάδες σε επαγγελματική κατηγορία.
Απάντηση: Δεν γίνονται έτσι αυτά. Εδώ έχουμε αναδιάρθρωση κατηγοριών. Έχουμε μια κατηγορία πρωταθλήματος που μπαίνουν άλλες ομάδες μέσα. Πρέπει να ακολουθήσουμε το γράμμα του νόμου. Ο αθλητικός νόμος για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών λέει ότι ισχύουν για την μεθεπόμενη σεζόν, προς αποφυγή αιφνιδιασμών κτλ. Όμως ειδικά για το ποδόσφαιρο γίνεται εξαίρεση. Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, φαίνεται ότι δεν παραβιάζετε από κανέναν και επιβάλει, λέει, ότι ειδικά για το ποδόσφαιρο, όλα εξαρτώνται από τη βούληση της διοργανώτριας αρχής. Εδώ είναι η Β` Εθνική και η ΕΠΟ.
Από τη στιγμή που καθαρίζει η ΕΠΟ, μπορεί να γίνει από την νέα αγωνιστική σεζόν.
Με βάση αυτό υπάρχει και το νομικό πλαίσιο, δεν το κάνει ο υφυπουργός αυτό αλλά η διοργανώτρια αρχή και η ΕΠΟ με απόφαση τους.
Η ΕΠΟ ήδη έχει πάρει μια θέση, για αποκατάσταση της αδικίας. Το πράγμα μιλάει από μόνο του. ο Ιωαννίδης μπορεί να παίξει η να μη παίξει το ρόλο του, όχι όμως μπροστά.
Επίσης και ο Ιωαννίδης έχει κάνει λόγο για αποκατάσταση τη ς αδικίας.
Τώρα ένας λόγος για να υποστηρίξει και να «σπρώξει» διακριτικά είναι και η επιστολή της ΕΠΟ.
Ερώτηση: Μπορεί στις 17 Αυγούστου η συνέλευση της Β` Εθνικής να σταθεί εμπόδιο για τον ΑΟΚ και τις άλλες ομάδες;
Απάντηση: Δεν ξέρω κάτι τέτοιο. Υπάρχουν φήμες στο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο ότι διάφοροι παράγοντες της Β` Εθνικής, ζητάνε κάτι παραπάνω.
Ζητάνε παραπάνω επιχορήγηση από το κράτος. Εγώ σας λέω ότι αυτός δεν είναι τρόπος να φέρεις τον Ιωαννίδη με το μέρος σου. Αν πηγαίνεις έτσι θα τον χάσεις τον Ιωαννίδη αλλά και θα το βρεις απέναντι σου.
Αν σκέφτονται κάποιοι έτσι, δε χειρίζονται καλά το θέμα. Εχει ανοίξει ο δρόμος και όσον αφορά την πολιτική βούληση. Ο Ιωαννίδης βλέπει με συμπάθεια και με διάθεση να ταχτοποιήσει το θέμα της Καβάλας και των άλλων ομάδων.
Εγώ του είπα ότι εδώ πρέπει να ξεχωρίσει όχι μόνο το πολιτικό όφελος, το πολιτικό κόστος, δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και τη συμπεριφορά της Καβάλας τη χρονιά που πέρασε. Του είπα ότι η Καβάλα ήταν η μόνη ομάδα που όχι μόνο αποδέχτηκε την απόφαση , παρότι ξέραμε ότι είναι άδικη, αλλά και με μικρά παιδιά στην αρχή , με ανθρώπους που δεν ήταν οι μεγιστάνες του πλούτου, αγωνίστηκε στις αλάνες της Δ` Εθνικής. Τα κατάφερε μάλιστα να επιβιώσει παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε αργά και με βαθμολογικό χάντικαπ.
Έδειξε η πόλη μια συμπεριφορά πραγματικά υποδειγματική, που δεν έδειξε κανένας άλλος. Είναι αξιοσημείωτη η συμπεριφορά της πόλης και της ομάδας. Από το μηδέν η ομάδα σταδιοδρόμησε στη Δ` Εθνική, που είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Αξίζει ο ΑΟΚ αυτή την αποκατάσταση. Θεωρώ ότι θα γίνει.
Το χαρτί της ΕΠΟ ξεχωρίζει την κατάσταση της Καβάλας και του Βόλου, απ` αυτή του Ηρακλή. Είναι διαφορετικό το σκεπτικό της τιμωρίας.
Περπατάνε μαζί ΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου για τη Β` Εθνική κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο λόγο ο Ηρακλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου