Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Γ.Βρούτσης: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις των 700 ευρώ

Ότι δεν συμπεριλαμβάνονται περικοπές στις συντάξεις των 700 ευρώ, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξή του, μιλώντας για το νέο πακέτο μέτρων.

Ο υπουργός σε συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής περιουσιακών κριτηρίων, πέρα από τα εισοδηματικά, στα
προνοιακά επιδόματα, όπως και καταβολής του ΕΚΑΣ μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας. 

Ακόμη, δεν κρίνει σκόπιμη την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ
διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων.

Στο ερώτημα αν τα μέτρα θα «περάσουν» από τη Βουλή, ο υπουργός σημείωσε πως η κρισιμότητα της κατάστασης θα υπερβεί κάθε προσωπική στρατηγική, ενώ τα χαρακτήρισε ως «εθνικό καθήκον».

Επίσης διευκρίνισε ότι σε μια παλαιότερη σχετική απάντησή του παρερμηνεύθηκε. Στην ερώτηση εάν είναι δίκαιο να γίνουν μειώσεις σε «χαμηλές» συντάξεις των 1.400 ευρώ, απάντησε ότι συντάξεις σε αυτά τα επίπεδα, δεν μπορούν να θεωρούνται σήμερα ως χαμηλές. Στην πραγματικότητα, χαμηλές είναι σήμερα οι συντάξεις από τα 486 (κατώτατη σύνταξη ΙΚΑ) έως περίπου τα 700 ευρώ. 

«Ο κατώτατος μισθός για τους νεοεισερχόμενους, κυμαίνεται πλέον στα 586 ευρώ. Χωρίς να κάνω οιαδήποτε αναφορά σε περικοπές, υπογράμμισα απλώς το αυτονόητο. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Σε καμία περίπτωση δεν είπα, ή υπονόησα, όπως τόσο βάναυσα διαστρεβλώθηκε, ότι οι συντάξεις των 1400 πρέπει να πάνε στα 586 ευρώ!», τόνισε ο κ. Βρούτσης και διαβεβαίωσε ότι οι σκληρές θυσίες που περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων θα επιμεριστούν σε όλους με δίκαιο τρόπο και θα πιάσουν τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου