Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

600 ιδιωτικοί παράδεισοι προς πώληση

600 ιδιωτικοί παράδεισοι προς πώληση  Προς πώληση διατίθενται 600 νησιά παγκοσμίως, από την Καραϊβική έως τη Σκωτία. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 50.000 δολάρια έως και 100 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με στατιστικές ο αριθμός των νησιών που πωλούνται έχει αυξηθεί στο τριπλάσιο από το 2006, και πολλά είναι αυτά που μένουν ανεκμετάλλευτα καιρό τώρα.
Τι οδηγεί άραγε τους επωνύμους να θέλουν να απαλλαγούν από τους ιδιωτικούς τους παραδείσους; Μη διαθέσιμο ρευστό για τη συντήρησή τους, επικίνδυνες υπάρξεις, καιρικές συνθήκες,
διαζύγια και όλα μαζί συμβάλλουν, ώστε πολλοί να θέλουν να τα εγκαταλείψουν.
Αναφορικά, ο Nicolas Cage πούλησε το νησάκι Leaf Cay στις Μπαχάμες όπου ένα απειλούμενο ερπετό έβαλε τέλος στα σχέδιά του για ανέγερση σπιτιού. Από το νησί στον Καναδά όπου διαθέτει η Celine Dion προσπαθεί να απαλλαγεί για περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μετά το χωρισμό τους Johnny Depp και Vanessa Paradis δήλωσαν πως δεν ενδιαφέρονται για το νησί Little Halls Pond Cay στις Μπαχάμες, κι έτσι δεν αποκλείεται και σ’ αυτό να μπει πωλητήριο. Ο Paul Allen, διέθεσε στην αγορά το νησί του κοντά στο Σιάτλ ήδη από το 2005 με αντίτιμο 25 εκατομμύρια δολάρια, κατεβάζοντας όμως τη τιμή σήμερα στα 13,5 εκατομμύρια δολάρια. Φαίνεται πως ο δισεκατομμυριούχος της Microsoft, αναλογίστηκε την οικονομική δυσχέρεια που ταλανίζει πολλές χώρες παγκοσμίως, και έτσι προκειμένου να μείνει στο ράφι το νησί του, το έβγαλε στο σφυρί κατεβάζοντας την τιμή του σχεδόν στο μισό έναντι της αρχικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου