Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Το θερμόμετρο έδειξε 43,1 βαθμούς κελσίου

Το θερμόμετρο έδειξε 43,1 βαθμούς κελσίου
Χθες στις 12.00 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο της οδού Βενιζέλου θερμόμετρο συμπολίτη, μέτρησε τη θερμοκρασία στους 43,1 βαθμούς κελσίου. Το νούμερο είναι υπερβολικά μεγάλο. Δείχνει πάντως την κατάσταση που επικρατούσε χθες το μεσημέρι στην Καβάλα. Είναι μία θερμοκρασία που είναι πολύ πάνω από την πρόβλεψη της ΕΜΥ για τη χθεσινή ημέρα, μετρημένη φυσικά υπό σκιά.
Η χθεσινή ημέρα ήταν με διαφορά η πιο ζεστή για το νομό Καβάλας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ζέστη επικρατούσε στην πόλη ακόμη και νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία στις 8.00 και στις 9.00 το
πρωί ήταν μεγαλύτερη των 32 βαθμών κελσίου.
Το μεσημέρι στο συγκεκριμένο σημείο, στο κέντρο της πόλης, το θερμόμετρο έδειξε 43,1 βαθμούς κελσίου, που άλλοι αποδέχονται κι άλλοι αμφισβητούν.
Κατά την εθνική μετεωρολική υπηρεσία η θερμοκρασία στην Καβάλα χθες στις 3.00 το μεσημέρι, ήταν στους 35 βαθμούς κελσίου.
Από σήμερα θ΄ αρχίσει να συννεφιάζει και η θερμοκρασία θα πέφτει.
Έτσι σήμερα το μεσημέρι η ΕΜΥ προβλέπει στην Καβάλα θερμοκρασία 34 βαθμών κελσίου, την Παρασκευή το μεσημέρι 33, το Σάββατο το μεσημέρι 32.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας ο καιρός αλλάζει. Θα δούμε πόσο. Αρχικά με πτώση της θερμοκρασίας, συννεφιές και το σαββατοκύριακο βροχές, ενδεχομένως και καταιγίδες.
Η μακροπρόθεσμη πρόβλεψη της ΕΜΥ αναφέρει ότι η θερμοκρασία το μεσημέρι της Κυριακής θα φτάσει στους 31 βαθμούς κελσίου, τα ξημερώματα της Δευτέρας προβλέπει βροχές και καταιγίδες και βοριάδες 5 μποφώρ και το μεσημέρι η θερμοκρασία πέσει στους 30 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου