Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΑΝ 30.000 Έληξε η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Έληξε η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Έληξε σήμερα το πρωί (8 πμ) η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους.
Το υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται διατεθειμένο να προχωρήσει σε νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής, με αποτέλεσμα όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους να επιβαρυνθούν με τα πρόστιμα, τις προσαυξήσεις και τις άλλες ποινές που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία.
Έως χθες είχαν υποβληθεί πάνω από 5.000.000 φορολογικές δηλώσεις. Περίπου 50.000 δηλώσεις υποβλήθηκαν χθες, ενώ άλλες 20.000 εστάλησαν στο σύστημα
κατά τη διάρκεια της νύκτας.
Έτσι υπολογίζεται ότι 30.000 φορολογούμενοι δεν είχαν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή τους αυτήν ως σήμερα το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τον νόμο, όσοι υποβάλλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους χάνουν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος των 5.000 ευρώ και επιβαρύνονται μεταξύ άλλων με μηνιαία προσαύξηση 1% επί του ποσού του φόρου.
Οι φορολογούμενοι αυτοί δεν θα μπορούν να υπαχθούν επίσης στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή του φόρου σε πολλές μηνιαίες δόσεις.
Η ρύθμιση εξετάστηκε και στη χθεσινή σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα, η οποία εξέφρασε ενστάσεις σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δόσεων και το ποσό οικογενειακού εισοδήματος που θα απαιτείται για την υπαγωγή σε αυτήν. Έτσι το πιθανότερο είναι ο αριθμός των δόσεων να περιορισθεί σε 7 αντί για 10 μηνιαίες δόσεις που προέβλεπε τα αρχικό σχέδιο και το όριο οικογενειακού εισοδήματος μέχρι του οποίου θα μπορεί κάποιος να επωφεληθεί από τη ρύθμιση να διαμορφωθεί στα επίπεδα μεταξύ 60.000 και 80.000 ευρώ από 100.000 ευρώ που προβλεπόταν αρχικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου