Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Το 25% των Σλοβένων φοβάται για τις καταθέσεις του

Το 25% των Σλοβένων φοβάται για τις καταθέσεις τουΈνας στους τέσσερις Σλοβένους θεωρεί πως οι καταθέσεις του στις τράπεζες της χώρας δεν είναι πλέον ασφαλείς, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμούPOP TV και δημοσιεύει η εφημερίδα Ντνέβνικ της Λιουμπλιάνας.
Η δημοσκόπηση της εταιρείας Vox Populi δείχνει, επίσης, νίκη του προέδρου Ντανίλο Τουρκ στις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου.
Μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι ο χειρισμός των κόκκινων δανείων στις
σλοβενικές τράπεζες.
Σε ερώτηση, λοιπόν, για την αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, το 41% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησε πως δεν εκτιμά ότι η κατάσταση είναι τόσο κακή ώστε να μεταφέρουν κάπου αλλού τις αποταμιεύσεις τους.
Ωστόσο, οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την ασφάλεια των καταθέσεών τους, με το 27% αυτών να πιστεύει ότι δεν είναι πλέον ασφαλείς και το 23% να συμφωνεί πως θα ήταν καλύτερο να μοιράσει τις καταθέσεις του σε ξένες τράπεζες.
Η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο τραπεζικό σύστημα είναι χαμηλότερη μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος Λίστα Πολιτών (DL), από το οποίο προέρχεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνεζ Σούστερσιτς.
Μάλιστα, μόλις το 36% αυτών θεωρεί την κατάσταση στον τραπεζικό τομέα μη κρίσιμη, ενώ το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 54% μεταξύ των υποστηρικτών του κυβερνώντος συνασπισμού των Δημοκρατών (SDS).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου