Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Κυνική ομολογία του 21χρονου Πακιστανού


 Λεπτομέρειες που σοκάρουν αποκαλύπτονται από την ομολογία του 21χρονου μανιακού Πακιστανού που συνελήφθη το Σάββατο για την απάνθρωπη επίθεση σε βάρος της 15χρονης Μυρτούς στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.
Με κυνισμό που όπως λένε χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας συναντούν μία φορά στα δέκα χρόνια, ο 21χρονος Αλί περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο βασάνισε το κορίτσι, στο οποίο έστησε ενέδρα στις 22 Ιουλίου 2012 την ώρα που περπατούσε κατά μήκος της ακτής ακούγοντας δυνατά μουσική με ακουστικά.
«Την πλησίασα για να της κλέψω το κινητό. Την άρπαξα με δύναμη και εκείνη άρχισε να φωνάζει. Την τράβηξα στα βράχια για να μη φαινόμαστε και άρχισα να χτυπάω δυνατά το κεφάλι της στα βράχια μέχρι που έκλεισε τα μάτια, γέμισε αίματα και λιποθύμησε. Τότε συνέχισα να τη βασανίζω ενώ βρισκόταν σε κώμα και ύστερα έκλεψα το κινητό και εξαφανίστηκα. Όταν κατάλαβα ότι το θέμα έγινε τόσο γνωστό, πέταξα το τηλέφωνο σε θάμνους», ανέφερε ο αδίστακτος Πακιστανός που συνελήφθη προχθές το πρωί
σε διαμέρισμα ομοεθνών του στη Νέα Χαλκηδόνα.
Αξιόπιστες πληροφορίες του «Ε.Τ.» επισημαίνουν ότι μπορεί ο 21χρονος να ισχυρίζεται ότι το αρχικό κίνητρό του ήταν η κλοπή του κινητού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα λόγια του ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Και αυτό διότι εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να είχε δει τη 15χρονη πριν της επιτεθεί, να την παρακολουθούσε την ώρα που βρισκόταν στην παραλία με τη μητέρα και την αδελφή της και να την περίμενε υπομονετικά με σκοπό, αν απομακρυνόταν από την οικογένειά της, να την κακοποιήσει σεξουαλικά.
Ο αδίστακτος Αλί είχε περάσει παράνομα στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια από τα σύνορα του Έβρου και μαζί με άλλους ομοεθνείς του είχε εγκατασταθεί στην Πάρο, όπου δούλευε σε ξενοδοχειακή εγκατάσταση στη Χρυσή Ακτή, χωρίς να έχει οποιοδήποτε νομιμοποιητικό έγγραφο.
Αυτό που κίνησε υποψίες στους αστυνομικούς είναι ότι λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό ζήτησε από τον εργοδότη του τα χρήματα που του όφειλε και έφυγε εσπευσμένα για την Αθήνα προφασιζόμενος προσωπικό πρόβλημα.
Έτσι, παρότι η μητέρα της 15χρονης τον είχε αντιληφθεί στο σημείο της επίθεσης και τον είχε περιγράψει στην Αστυνομία («παράξενος που φορούσε πολύχρωμο πουκάμισο και ανοιχτόχρωμο παντελόνι»), ο 21χρονος ήταν άφαντος με αποτέλεσμα να αρχίσουν αναζητήσεις στην πρωτεύουσα.
Ταυτόχρονα στα εγκληματολογικά εργαστήρια έγινε η ταυτοποίηση του γενετικού υλικού που είχε βρεθεί στα ρούχα της μαθήτριας με το DNA που συνέλεξαν οι αστυνομικοί στο δωμάτιο του Πακιστανού σε κοντινή απόσταση από τη Χρυσή Ακτή. Το αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικοί να είναι βέβαιοι για την ταυτότητα του δράστη.
Ύστερα από επιτόπια έρευνα στο νησί, πήραν καταθέσεις από συγγενείς του 21χρονου που εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στην Πάρο, ενώ διαπιστώθηκε ότι δύο ακόμα άτομα από το Πακιστάν έφυγαν μαζί του φοβούμενοι ότι θα συλληφθούν για παράνομη παραμονή στην Ελλάδα.
Στο μικροσκόπιο μπήκαν τα κινητά τους τηλέφωνα και όλα τα πιθανά τους κρησφύγετα στην Αθήνα μέχρι που το πρωί του Σαββάτου συνελήφθησαν και οι τρεις σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 21χρονος μανιακός είχε κάνει ήδη αίτημα στην πρεσβεία της χώρας του προκειμένου μέσα στις επόμενες μέρες να επιστρέψει στην πατρίδα του. Είχε επικοινωνήσει, μάλιστα, με συμπατριώτες του για να του εξασφαλίσουν εισιτήρια.

Τον φυγάδευσαν υπό τις αποδοκιμασίες πολιτών

Με έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα υποδέχθηκαν τον αδίστακτο 21χρονο αγανακτισμένοι πολίτες που συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της Σύρου, όπου μεταφέρθηκε μαζί με τους δύο ομοεθνείς του για να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Το νεαρό Πακιστανό φυγάδευσαν άνδρες της Ασφάλειας με συμβατικά αυτοκίνητα, ενώ δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι υπό το φόβο επεισοδίων. Η ομάδα των αστυνομικών περίμενε να αδειάσει το γκαράζ του πλοίου και στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα κατευθυνόμενη προς την Ερμούπολη. Παρόντες ήταν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Νοτίου Αιγαίου και ο διοικητής της Ασφάλειας Σύρου.

Μήνυμα της οικογένειας
«Θα θέλαμε κατ’ αρχάς να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες συμπολίτες μας που από την πρώτη στιγμή μάς συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο, αλλά και όλους όσοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αρχών, με τις πληροφορίες τους, συνέβαλαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ για τη διακριτικότητα με την οποία καλύπτουν δημοσιογραφικά το θέμα. Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του ΟΤΕ για τη συνδρομή και στήριξη που μας παρέχει όλο αυτό το διάστημα. Ευχαριστούμε τέλος την Ελληνική Αστυνομία που με το ζήλο, τη μεθοδικότητα και τη συστηματικότητα των ερευνών της εξιχνίασε άμεσα την υπόθεση. Δηλώνουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων Δικαστών που επιλαμβάνονται πλέον της υποθέσεως».
«Η κατάσταση της υγείας της κόρης μας εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Αυτός είναι ο καημός μας. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της Δικαιοσύνης. Όλα αυτά που έχουμε βιώσει ως οικογένεια μας έχουν προκαλέσει βλάβη», δηλώνει στον «Ε.Τ.» ο πατέρας της 15χρονης, Γιάννης Παπαδομιχελάκης.
 Αλέξανδρος Καλαφάτης στον Ελεύθερο Τύπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου