Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΣΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Η ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ «Ανάσα» για χιλιάδες κτηνοτρόφους

Η αποζημίωση αφορά το 100% του ποσού που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι με βάση τα δικαιολογητικά τα οποία έχουν προσκομίσει, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας.
Η αποζημίωση αφορά το 100% του ποσού που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι με βάση τα δικαιολογητικά τα οποία έχουν προσκομίσει, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας.
Οικονομική «ανάσα» για χιλιάδες αγρότες από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας δίνει απόφαση της κυβέρνησης για καταβολή αποζημιώσεων. Με κοινή απόφαση των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, θα καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση, ύψους 160 εκατ. ευρώ, σε περίπου 70.000 δικαιούχους, κυρίως κτηνοτρόφους ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών. Η αποζημίωση η οποία αφορά το 100% του ποσού που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι με βάση τα δικαιολογητικά τα οποία έχουν προσκομίσει, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας, αναμένεται να αποτελέσει
να συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφισή τους σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, καθώς θα τους διευκολύνει να προμηθευτούν έγκαιρα ζωοτροφές σε πιο συμφέρουσες τιμές. Όπως έγινε γνωστό από τα συναρμόδια υπουργεία, σε περίπτωση που για κάποιο δικαιούχο υπάρχουν προβλήματα δικαιολογητικών ή προφανή σφάλματα στην αίτησή του, θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης μέσα στον Αύγουστο και η πληρωμή του θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Προτεραιότητα
«Πιστοί στη δέσμευση της κυβέρνησης ότι αποτελεί προτεραιότητά μας ο αγροτικός τομέας υπογράψαμε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα την κοινή υπουργική απόφαση προκειμένου να δοθεί η εξισωτική αποζημίωση», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθάνασιος Τσαυτάρης. Και πρόσθεσε: «Σ΄ αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία όλοι αντιλαμβάνονται την προσπάθεια που έγινε να βρεθούν τα χρήματα για να δοθούν στους αγρότες, αλλά και τη σημασία που έχουν τα χρήματα αυτά για τους ανθρώπους των μειονεκτικών περιοχών της χώρας είτε για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που περνούν είτε για να προμηθευτούν εγκαίρως τις απαραίτητες ζωοτροφές, που βλέπετε πόσο έχουν ξεφύγει οι τιμές τους, ούτως ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για το χειμώνα».
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι η υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του πρωθυπουργού για αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης αποτελεί «μεγάλη ανάσα» για δεκάδες χιλιάδες κτηνοτρόφους και πρόσθεσε ότι «μέσα σε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης αποδεικνύει στην πράξη ότι στηρίζει τον αγροτικό τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου