Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Πρόωρες συντάξεις τέλος! - Σαρωτικές αλλαγές από το 2013

XRIMANEWS.GR- Κανείς δεν θα παίρνει σύνταξη πριν τα 65
- Πολλά περισσότερα χρόνια για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα το 2013 και το 2014
- Στο στόχαστρο του υπουργείου εργαζόμενοι σε βαρέα-ανθυγιεινά, γυναίκες σε ΙΚΑ,ΔΕΚΟ,τράπεζες
Η αιμορραγία των ταμείων συνεχίζεται. Η μειώσεις μισθών ενέτειναν το πρόβλημα και αντί άλλης λύσης για να αποφευχθεί το άμεσο κραχ προτείνεται η αύξηση των ορίων ηλικίας για όσους ακόμη έχουν δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν πριν συμπληρώσουν το 65ο έτος ηλικίας

Οι πρόωρες συντάξεις αποτελούν αγκάθι για το υπουργείο και έτσι προβλέπονται δραματικές αλλαγές στα όρια ηλικίας.

Με την αύξηση των απαιτούμενων ετών από τα 15 στα 20 έτη ασφάλισης η έξοδος σε σύνταξη θα
γίνει ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση, αλλά αυτό δεν αρκεί. Στόχος είναι όλοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες που σήμερα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πολύ νωρίτερα από το 65ο έτος.

Εναλλακτικά θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 60 όσοι συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης, ωστόσο έτσι μπαίνουν στο στόχαστρο όσοι θέλουν να συνταξιοδοτηθούν στην 35ετία, αλλά και όσοι εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όπως και γυναίκες ασφαλισμένες του ΙΚΑ και τα Ταμεία του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Έθνος", ουσιαστικά πλήττονται όσοι άρχισαν να δουλεύουν από το 83 μέχρι το 92 και δεν προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα.
Όσοι συμπληρώνουν 15ετία και θέλουν να βγουν σε σύνταξη στα 65 θα αναγκαστούν να δουλέψουν τουλάχιστον 5 επιπλέον έτη.

Όσοι θεμελιώσουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου του 2013 θα είναι οι πλέον άτυχοι καθώς θα είναι αυτοί που θα ... πέσουν πάνω στα νέα μέτρα.

Δεν αναμένεται να πληγούν όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα ως το 2010, ενώ εκείνοι που θεμελίωσαν δικαίωμα το 2011 ή εκείνοι που θεμελιώνουν δικαίωμα ως 31 Δεκεμβρίου του 2012 φαίνεται να αποφεύγουν τα χειρότερα, αν και ίσως έχουν κάποια αύξηση ορίου ηλικίας.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου