Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

20 Αστυνομικοί από την Καβάλα στον Έβρο

20 Αστυνομικοί από την Καβάλα στον Έβρο
Είκοσι αστυνομικοί από την Καβάλα, παλιοί συνοριοφύλακες, που απασχολούνταν στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Ν. Καρβάλης, μετακινούνται για δύο μήνες στον Έβρο, ειδικότερα δε στην Ορεστιάδα.
Με αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνεται η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, αλλά είναι υποχρεωτικό να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς όλες οι διευθύνσεις για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο,ενισχύουν τα μέτρα φύλαξης των συνόρων, κυρίως στην παραμεθόρια περιοχή του ποταμού Έβρου.
Οι 20 συνοριοφύλακες, πρώην συνοριοφύλακες, νυν αστυνομικοί από την Καβάλα, αναχωρούν σήμερα για την περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα εργάζονται. Επελέγησαν με βάση κοινωνικά κριτήρια, διαδικασία που ακολουθείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Όλα άρχισαν μία μέρα νωρίτερα όταν ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας, αποφάσισε να αποσπάσει
αστυνομικούς απ΄ όλη την Ελλαδα για να ενισχύσει για δύο μήνες τα μέτρα φύλαξης στον Έβρο.
Η είδηση αναφέρει τα εξής:

Με μία διαταγή, που εκδόθηκε νύχτα και είχε το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στέλνουν στον Έβρο 1.881 συνοριοφύλακες από όλη τη χώρα, προκειμένου να θωρακίσουν τα σύνορα. Δείτε από πού θα έρθουν οι συνοριοφύλακες και που θα τοποθετηθούν:Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης θα ενισχυθεί με 783 άτομα, η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας με 745, η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης με 140 και η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης με 213.Μάλιστα, οι συνοριοφύλακες θα παραμείνουν στον Έβρο για ένα δίμηνο, από 2 Αυγούστου έως 2 Οκτωβρίου, ενώ έχει ζητηθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης να επιβεβαιώσει την άφιξη της συγκεκριμένης δύναμης μέχρι νωρίς το βράδυ στις 2 Αυγούστου.
Από τα τμήματα δίωξης λαθρομετανάστευσης της Θεσσαλονίκης θα μετακινηθούν 245 άτομα, από τα τμήματα συνοριακής φύλαξης της Καστοριάς 195, από την Κοζάνη 93, από τη Φλώρινα 148, από Αρτα 35, από τη Θεσπρωτία μετακινούνται 120, από τα Ιωάννινα 250, από την Πρέβεζα 30, από τις υπηρεσίες της Λάρισας 50, από τα Τρίκαλα 20, από την Κέρκυρα 50, από το Κιλκίς 165, από την Πέλλα 50, από την Πιερία 60, από τις Σέρρες 80, από τη Χαλκιδική 85, από την Ημαθία 55, από τη Δράμα 75, από την Καβάλα 20, από τα Γρεβενά 35 και από την Καρδίτσα 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου