Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Υεμένη: Τουλάχιστον 15 είναι οι νεκροί από τις συγκρούσεις στο υπουργείο Εσωτερικών

Στους 15 ανέρχονται οι νεκροί από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ ενόπλων και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών της Υεμένης, στη Σαναά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι οι ένοπλοι, οι οποίοι ζητούν να προσληφθούν στην αστυνομία, κατάφεραν να μπουν στο κτίριο του υπουργείου και να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους.

"Υπάρχουν 15 νεκροί και 43 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί", είπε ένας γιατρός. Τα θύματα είναι αστυνομικοί, επίδοξοι αστυνομικοί και ένας πολίτης. Οι ένοπλοι έχουν πιάσει ομήρους 16
στρατιώτες.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν νωρίς το πρωί. Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας αντάλλαξαν πυρά με άτομα που φορούσαν αστυνομικές στολές και είχαν περικυκλώσει από την Κυριακή το υπουργείο στο προάστιο Αλ-Χασάμπα της πρωτεύουσας.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας κατηγορούν τον πρώην αρχηγό της αστυνομίας, Μοχάμεντ Αμπντάλα αλ-Κάουσι ότι κρύβεται πίσω από τις ταραχές γιατί αυτός κινητοποίησε τους ενόπλους για να υπηρετήσουν στις μονάδες που παραμένουν πιστές στον πρώην πρόεδρο Αμπντάλα Σάλεχ. Ο αλ-Κάουσι καθαιρέθηκε από τη θέση του από τον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Φ.Γ.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου