Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Από τις 14 Αυγούστου γνώριζαν για κρούσμα στην Καβάλα

Από τις 14 Αυγούστου γνώριζαν για κρούσμα στην Καβάλα
Μιλώντας σε δημοσιογράφους της Αλεξανδρούπολης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, υποστήριξε ότι κρούσμα θετικό στον ιό του Δυτικού Νείλου, εντοπίστηκε στην Καβάλα, αρκετές ημέρες πριν το θέμα ανακοινωθεί επίσημα. Δηλαδή στις 14 Αυγούστου.
Ο Κ. Κατσιμίγας είπε σε δημοσιογράφους την παραμονή του 15αύγουστου ότι υπάρχει κρούσμα και στην Καβάλα. Μόνο που στην Καβάλα μάθαμε την είδηση την Παρασκευή το πρωί, 17 Αυγούστου, με τρεις τουλάχιστον ημέρες καθυστέρηση.
Το πρώτο περιστατικό και όχι μοναδικό στην περιοχή της Καβάλας, αφορά έναν αγρότη από το χωριό
Φίλιπποι του Δήμου Καβάλας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την παραμονή του 15αύγουστου εμφανίστηκαν στο χωριό των Φιλίππων εκπρόσωποι του ιδιωτικού συνεργείου που καταπολεμά τα κουνούπια και χωρίς να πούνε το λόγο ψέκασαν σε κεντρικό σημείο του χωριού, όπου επρόκειτο να γίνει ο χορός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μέγα Αλέξανδρου Φιλίππων.
Άρα κάποιοι γνώριζαν για το θετικό κρούσμα στον ιό του δυτικού Νείλου, στην περιοχή της Καβάλας, μόνο που το ανακοίνωσαν με τρεις τουλάχιστον ημέρες καθυστέρηση.
Σύμφωνα με τον Κων/νο Κατσιμίγα κρούσματα υπάρχουν και στην ενδοχώρα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μιλώντας μάλιστα για το κρούσμα της Καβάλας, είπε χαρακτηριστικά ότι είναι κρούσμα σε περιοχή πέρα και μακριά από τη θάλασσα.
Ο κ. Κατσιμίγας ζήτησε οι πολίτες να διευκολύνουν τα συνεργεία καθώς όπως σημείωσε η μεγάλη μάχη δίνεται από την επίγεια προσπάθεια.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα ξαναρχίσουν οι αεροψεκασμοί, ο Κωνσταντίνος Κατσιμίγας απάντησε ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν υπάρξει έξαρση από πλευράς κρουσμάτων. Κάτι τέτοιο με τα στοιχεία που υπήρχαν και χθες, δεν προκύπτει.
Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου τα κρούσματα στην περιοχή μας, δεν αυξήθηκαν, τουλάχιστον τέτοια ήταν η πληροφόρησή μας μέχρι χθες το μεσημέρι. Υπήρξαν όμως τις τελευταίες 48 ώρες, καινούρια κρούσματα, σε περιοχές όπως το Μεσολόγγι και η Πάτρα.
 proininews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου