Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ Συλλήψεις 13 υπόπτων για τρομοκρατία στην Τουρκία

Συλλήψεις 13 υπόπτων για τρομοκρατία στην Τουρκία
Στη σύλληψη δεκατριών υπόπτων για διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα προέβη η αστυνομία στη βορειοδυτική Τουρκία, μετά την ανακάλυψη εκρηκτικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης.
Η αστυνομία κατέσχεσε 90 κιλά νιτρικό αμμώνιο, που χρησιμοποιείται στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησε σ' ένα σπίτι του Καραμιρσέλ, στην επαρχία Κοτσαελί, δήλωσε ο Ερτσάν Τοπατσά,
κυβερνήτης αυτής της επαρχίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή.
«Δεκατρία πρόσωπα συνελήφθησαν και τέσσερα άλλα καταζητούνται στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης που είχε στόχο κύκλους της αλ Κάιντα», υπογράμμισε.
Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι ήθελαν να υποκινήσουν επιθέσεις εναντίον στόχων που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, πρόσθεσε ο υπεύθυνος.
Δύο επιθέσεις με εκρηκτικά το Νοέμβριο του 2003 στην Κωνσταντινούπολη είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 63 ανθρώπους και είχαν προκαλέσει τον τραυματισμό εκατοντάδων.
Επτά άνδρες καταδικάσθηκαν το 2007 σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση αυτών των βομβιστικών επιθέσεων, που αποδόθηκαν στην αλ Κάιντα. Στόχος τους ήταν δύο συναγωγές, το βρετανικό προξενείο και ένα κατάστημα της βρετανικής τράπεζας HSBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου