Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ποσοστό 10% των συντάξεων έχει «άγνωστο» αποδέκτη

Σημαντικά στοιχεία για τις συντάξεις «μαϊμού» προκύπτουν από τους ελέγχους που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) στα μητρώα των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2012. Όπως τόνισε ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, το 10% των περιπτώσεων είναι «τυφλό» δηλαδή δεν είναι ξεκάθαρο ποιος λαμβάνει τη σύνταξη.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στα μητρώα κάποιων ταμείων, το 60% των δεδομένων αφορά σε σωστά στοιχεία, το 30% σε δεδομένα που απαιτούν
εύκολη διόρθωση, ενώ στο 10% των περιπτώσεων δεν προκύπτει από το μητρώο ποιος λαμβάνει τη σύνταξη.

«Βλέπουμε Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων που αντιστοιχούν σε νομικά πρόσωπα να παίρνουν συντάξεις», τόνισε ο κ. Θεοχάρης προσθέτοντας ότι η ΓΓΠΣ έχει ήδη ελέγξει τα μητρώα του Ταμείου Νομικών, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΣΑΥ. Για τον ΟΑΕΕ τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι στα άλλα ταμεία. Για τις διασταυρώσεις που διενεργούνται σε φορολογούμενους που μετέφεραν την περίοδο 2009- 2012 στο εξωτερικό μεγάλες καταθέσεις, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως υπάρχουν πλέον αναλυτικά στοιχεία τόσο για το 2011, όσο και για 2012 τα οποία έχουν προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου