Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν έστειλαν ούτε ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο στην Κύπρο για την ΑΟΖ!


«Μείζον διπλωματικό θέμα για τη χώρα αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό έχει προκύψει μετά από απίστευτους ισχυρισμούς του αντιπροέδρου της τουρκική κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσφατης συνομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Αρίντς, μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ, δήλωσε ότι γνωρίζει τι διαμείφθηκε μεταξύ των δύο πρωθυπουργών και υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου αποδέχθηκε το δικαίωμα της Τουρκίας γι έρευνες στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. “Ο Παπανδρέου ζήτησε να μην υπάρξει ένταση στην Κύπρο”».
Σκιώδες κράτος

Σαμαράς: “η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τι τραβάει ο κόσμος”


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μόλις χθες, κορυφαίος Γερμανός πολιτικός -και, μάλιστα, πρώην υπουργός των Οικονομικών- είπε ότι με αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, “όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του, αλλά τον ρίχνεις στο φορείο”.
Εγώ τι παραπάνω να πω; Αυτό δεν φωνάζω δύο χρόνια τώρα;
Φαίνεται ότι έξω έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν.
Μέσα τι θα γίνει;

Απόστρατοι εισέβαλαν στο … υπουργείο Άμυνας


Ομάδα 1000 περίπου αποστράτων αυτή την ώρα παραβίασαν την κεντρική πύλη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εισήλθαν στον προαύλιο χώρο καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την κυβέρνηση
Εάν δεν αποχωρήσουν άμεσα, θα διατάξω να απομακρυνθούν με τη βία, απείλησε ο Πάν. Μπεγλίτης από το Βήμα της Βουλής
Είναι απόστρατοι έχουν προσφέρει στην πατρίδα, του θύμισε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης προειδοποιώντας τον ότι και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα είναι σε λίγο …απόστρατοι
Δίαυλος επικοινωνίας των στελεχών του στρατού με το… ΠΑΣΟΚ

Η Τρόικα ετοιμάζεται να αναλάβει και την … Δικαιοσύνη


Mακρυά από την Δικαιοσύνη
 Συνάντηση στο πρωτοδικείο Αθηνών με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής εκπρόσωποι της Τρόικας προκειμένου να ενημερωθούν για τη λειτουργία του ελληνικού δικαστικού συστήματος και τις καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων.
Δεν διανοούμαι να το πιστέψω ό,τι συνέβη….
Λυπούμαι ειλικρινώς,  αν οι Ελληνες Δικαστές δέχθηκαν να…. ανακριθούν από κάποιους αμφιβόλου ποιότητας ξένους τεχνοκράτες, που συμπεριφέρονται ως πραίτορες.
Θα σηκωθεί ο Τερτσέτης και θα τους στοιχειώνει.
Ντροπή.

Οστεοπόρωση… πώς να την προλάβετε!


Το ασβέστιο είναι το συστατικό της διατροφής μας που έχει συνδεθεί όσο τίποτα με την υγεία των οστών! Κι … αυτό γιατί η μειωμένη πρόσληψή του από τη διατροφή ή η μειωμένη απορρόφηση ασβεστίου από τον οργανισμό σχετίζονται με την εμφάνιση οστεοπόρωσης.



Οι ανάγκες σε ασβέστιο διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλο και την ηλικία, καθώς υπολογίζεται ότι οι μέσες ανάγκες για ασβέστιο για τους ενήλικες είναι τα 1000 mg/ημέρα, ενώ για τις γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση αυξάνονται στα 1200 mg/ημέρα.

Σπιρουλίνα: τι ακριβώς είναι και πόσο μας ωφελεί; Πηγή: himaira.blogspot.com Himaira: Σπιρουλίνα: τι ακριβώς είναι και πόσο μας ωφελεί; http://himaira.blogspot.com/


«Υπερτροφή» ή «τροφή του μέλλοντος» είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που θα συναντήσετε για τη σπιρουλίνα. Ποια, όμως, είναι τα οφέλη της στον οργανισμό μας και σε ποιες περιπτώσεις δεν ενδείκνυται η κατανάλωσή της;



Μια βόλτα σε ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων θα σας πείσει ότι το κυανοπράσινο αυτό φύκι που ονομάζεται σπιρουλίνα κατέχει περίοπτη θέση στα ράφια με τα συμπληρώματα κι όχι αδίκως, μιας και αποτελεί έναν «δυναμίτη» βιταμινών και πρωτεϊνών.

Περιέχει και τα 8 σημαντικά αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας, ενώ οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι είναι τόσο πλούσια σε βιταμίνη Β12, που ένα κουταλάκι του γλυκού μπορεί να μας προμηθεύσει με περίπου 2μιση φορές τη συνιστώμενη ημερήσια δόση της βιταμίνης και σε σύγκριση με το συκώτι, περιέχει διπλάσια ποσότητα της Β12.

Τα πέντε στάδια της τακτοποίησης των αυθαιρέτων



Από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων για την τακτοποίηση αυθαίρετων και παράνομων κτισμάτων, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να εξασφαλίσουν τη... νομιμοποίηση τους για τα επόμενα 30 χρόνια και κυρίως να μπορούν να τα μεταβιβάσουν.

Έρχεται η… εκκαθάριση Παπανδρέου;


Η πληροφορία είναι συγκλονιστική. Η πηγή αξιόπιστη και το ρεπορτάζ… καυτό. Φαίνεται ότι ορισμένοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, βλέποντας τον κατήφορο στις δημοσκοπήσεις έχουν ενεργοποιήσει ένα σχέδιο αυτοσυντήρησης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την …εκκαθάριση Παπανδρέου.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες συγκεκριμένα στελέχη που ανήκαν στο πάλαι ποτέ «προεδρικό μπλοκ» του ΠΑΣΟΚ έχουν ετοιμάσει έναν ιδιαίτερα φουσκωμένο φάκελο για τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Απολογισμός ΠΑΣΟΚ 2009-2011


Γράφει ο 29-26
Με την ευκαιρία συμπλήρωσης στις 4 Οκτωβρίου δύο ετών απο την ανάληψη της εξουσίας απο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούμε να κάνουμε τον απολογισμό της περιόδου αυτής με αριθμούς. Τα στοιχεία προέρχονται απο την ΕΛΣΤΑΤ που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, όπως δηλώθηκε πρόσφατα απο στελέχη της κυβέρνησης:


1. Δημόσιο χρέος:Από τα 290 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε στα 370 δισ. ευρώ ή απο το 123% του ΑΕΠ το 2009 έφτασε στο 169% του ΑΕΠ σήμερα.

2. Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ):Απο τα 235 δισ. ευρώ έφτασε στα 218 δισ. ευρώ το 2011 με συνολική μείωση τα τελευταία δύο έτη περί το 7,5%.

Φτώχεια, φτώχεια και…φτώχεια…

…αλλά πουθενά φως δεν «βλέπει» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης…στο μέλλον. Χωρίς «μέσα» να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, απλά δημοσιοποίησε τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας .
Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή,
Το 19,7% του συνολικού πληθυσμού της χώρας απειλείται από φτώχεια. Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας είναι υψηλότερο στις γυναίκες σε σχέση με τους... άνδρες, 20,2% και 19,1% αντίστοιχα.

ΥΠΟΙΚ: Με sms η εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων (update2)

Περιθώριο τεσσάρων ημερών σε όσους απαλλάσσονται από το χαράτσι στα ακίνητα, ώστε να στείλουν SMS στον αριθμό 54160 προκειμένου να εξαιρεθούν, δίνει με απόφασή του το υπουργείο Οικονομικών.
Αν δεν το πράξουν έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα υποχρεωθούν να καταβάλουν την 1η δόση.

Βιβλία εσόδων-εξόδων για όλους. Η χαρά του λογιστή.

Άλλη μια συμπαθής επαγγελματική τάξη, αυτή των λογιστών θα κάνει χρυσές δουλειές, αφού το ΠΑΣΟΚ σκέφτηκε να υποχρεώσει τον κάθε φορολογούμενο να τηρεί βιβλία εσόδων εξόδων από 1-1-2012. Όπως είναι φυσικό ελάχιστοι πολίτες έχουν λογιστικές γνώσεις ή το χρόνο που απαιτείται για να περνούν πολλές καθημερινές αποδείξεις στα βιβλία. Μάλιστα οι αποδείξεις θα πρέπει να καταγράφονται και ηλεκτρονικά. Επομένως σίγουρα θα χρειαστούν τη βοήθεια,...
με ανάλογο κόστος φυσικά, εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Ερανο υπέρ Παγκάλου ...έκαναν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι Δάσκαλοι του Πύργου

 
Έρανο υπέρ Παγκάλου ...έκαναν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι Δάσκαλοι του Πύργου
 
 

ΟΛΜΕ: Εθελοντική αιμοδοσία καθηγητών, καθηγητριών - Το μέτρο του πολιτισμού είναι η αλληεγγύη


Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για το διδακτικό έτος 2011-2012 και σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2011-2012 - Ολα τα ονόματα


Τα πράγματα είναι χειρότερα: Ο ΓΑΠ πιστεύει ότι μας … σώζει


του Κώστα Ροδινού

Ο κ. Παπανδρέου, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, επαναλαμβάνει, σχεδόν μονότονα πια, ότι αγωνίζεται για να σώσει την Ελλάδα.  Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Ούτε κάν η επανεκλογή του! Αυτό το τελευταίο δεν νομίζω να το πιστεύει κανένας. Απλώς το χρησιμοποιεί  γιατί προσδίδει μια αίσθηση αυτοθυσίας στην αποστολή που δήθεν επιτελεί.
Αυτή η ρητορική είναι λάθος γιατί θυμίζει το στρατηγό που δεν πάει στη μάχη για να νικήσει! Γιατί, αν πραγματικά ο... πρωθυπουργός πιστεύει ότι σώζει την Ελλάδα, τότε θα είχε κάθε λόγο να του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Ομοσπονδίες και Σύλλογοι εργαζομένων πραγματοποιούν σήμερα (29/9/2011) καταλήψεις στα περισσότερα Υπουργεία & Υπηρεσίες.
Καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται σήμερα (29/9/2011) στα Υπουργεία : Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας , Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΚΑΒΑΛΑΣ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
   ΑΔΕΔΥ
Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ                                                              ΚΑΒΑΛΑ 29-9-2011
Πληρ.:Νίκη Θεοδοσίου
Τηλ:6937218141
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
Η Κυβέρνηση, υποταγμένη στα συμφέροντα των τραπεζιτών, του μεγάλου κεφαλαίου και των κερδοσκόπων, σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων και της Κοινωνίας. Εκφοβίζει, απειλεί και εκβιάζει, με στόχο την υποταγή όλων μας στην πολιτική της, μας απειλεί ακόμα και με μη καταβολή μισθών και συντάξεων καθώς και στάση πληρωμών προς όσους οφείλει χρήματα.
Την ώρα που στέλνει στο «εκτελεστικό απόσπασμα» τους εργαζόμενους και την Κοινωνία, την ώρα που κλέβει τις ζωές μας, υποστηρίζει ότι θέλει να σώσει την Πατρίδα. Η Πατρίδα, όμως, είμαστε

Κρατήστε τους μισθούς και δώστε τους αστυνομικούς


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Παρακολουθώ αυτές τις μέρες το νέο κεφάλαιο του έπους «Θα σας σώσουμε δωρεάν» και πραγματικά αισθάνομαι δυσφορία.

Δυσφορία για τον λαϊκισμό, για το όψιμο πνεύμα οικονομίας, για την εκ των υστέρων απόπειρα εξιλέωσης, για απανωτές δηλώσεις παραίτησης από «προνόμια», για μια εξόφθαλμη προσπάθεια προσωπικής και κομματικής διάσωσης.

Δυσφορία για τα εγκωμιαστικά σχόλια και την αυτάρεσκη αποδοχή τους, με ταπεινές εκφράσεις του τύπου «μα το έχουμε πει από καιρό».

Ο ένας δεν δέχθηκε ποτέ τα προνόμια που του εξασφαλίζει η βουλευτική του έδρα, ο άλλος είναι καινούργιος και έτσι τα βρήκε, ο τρίτος

Κάτι που κρύβουν από την τρόικα. Ατιμωρησία για τους πολιτικούς, τιμωρίες για τους πολίτες



Σοφία Βούλτεψη
Τραγελαφικές και συνάμα πολύ επικίνδυνες καταστάσεις εκτυλίσσονται πλέον στη χώρα, καθώς η μία εξαγγελία αναιρεί την άλλη, η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη και η κυβέρνηση δείχνει να έχει παραδοθεί σε ένα κύμα πανικού που εμποδίζει κάθε λογική σκέψη.

Χθες, πρώτη ημέρα της επανόδου της τρόικας στην Αθήνα – και ενώ επισήμως γινόταν γνωστό ότι οι συζητήσεις με τον κ. Βενιζέλο έγιναν σε θετικό κλίμα – το αλαλούμ συνεχίστηκε σε όλα τα επίπεδα.

Πρώην ΥΠΟΙΚ Αργεντινής: Κακώς επέλεξε αυτό το δρόμο η Ελλάδα

«Καλή τύχη με τη χώρας σας», ευχήθηκε ο Μαρτίν Λουστό λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα για το Μπουένος Άιρες. Το 2008 διατέλεσε υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, μιας χώρας που πριν από 10 χρόνια μπορούσε εύκολα να συγκριθεί με τη σημερινή Ελλάδα. Το μήνυμα που διατύπωσε μέσω του tvxs.gr είναι κατηγορηματικό: «Η Ελλάδα δεν έπρεπε να......
ακολουθήσει το δρόμο της Αργεντινής. Κοστίζει πολύ».

Ούτε οι τοκογλύφοι λειτουργούν όπως η κυβέρνηση

Σύμφωνα με άρθρο 31 του Νόμου 3986/2011, από το νέο κυβερνητικό χαράτσι αποκλείονται όσοι ασκούν δραστηριότητα σε χωριά έως 500 κατοίκους και σε νησιά έως 3.100 κατοίκους.
Άρα, η ΔΕΗ δεν πρέπει να στέλνει «σημειώματα» με το τέλος στις περιοχές αυτές…
Εσείς τώρα τι πιστεύετε; Ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα το άφηνε έτσι;
Όχι βέβαια και στην εφαρμοστική Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Π. Οικονόμου (4ΑΜΞΗ-61Σ/02.08.2011) ορίζεται παρά το Νόμο και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, ότι «για την εξεύρεση του πραγματικού πληθυσμού τους (χωριά – νησιά) λαμβάνεται υπόψη η τελευταία επίσημη γενική απογραφή πληθυσμού της 18ης Μαρτίου 2001».
Δηλαδή, ο  πραγματικός πληθυσμός της χώρας δεν είναι αυτός που έγινε πριν από λίγους μήνες αλλά αυτός που έγινε πριν από δέκα χρόνια…
Και τι δεν θα κάνουν για να εισπράξουν νέους φόρους…
 antiκοινοβουλευτικός

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Η ελληνική χρεοκοπία μοιάζει πλέον αναπόφευκτη υποστηρίζουν οι  αναλυτές της Ernst & Young, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων BBC. Παράλληλα, το 93% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του Bloomberg θεωρεί πως η Ελλάδα θα πτωχεύσει και το 51% ότι η ζώνη του ευρώ θα καταρρεύσει κάποια στιγμή.
H δημοσκόπηση έρχεται να αυξήσει την ανασφάλεια που ήδη βιώνουν οι Έλληνες και να προσθέσει ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της έντονης αμφισβήτησης που βιώνει η χώρα μας τον τελευταίο καιρό από στο εξωτερικό.

Απαντήστε μου κ. Παπανδρέου...

Παρακαλώ απαντήστε μου:
- Πως "σώζεται" μιά Πατρίδα, μια Χώρα, ένα Κράτος όταν υποθηκεύει - εκχωρεί την Υπόσταση της, τη Λειτουργία της, την Περιουσία της, τις πηγές Πλούτου και το Μέλλον της;
- Πως σώζονται οι Ανθρωποι, η Οικογένεια, οι Πολίτες αυτής της Χώρας χωρίς Εργασία, Αξιοπρεπή εισοδήματα και Δικαιώματα;
Στάθης Σαραφόπουλος

Το γυφτοπάζαρο του ΠΑΣΟΚ είδε φως και μπήκε να κλέψει τα σπίτια μας, σαν Ρουμάνοι διαρρήκτες...



Τι ειναι χειροτερο απο το να εισαι μεσοκοπος και αχρηστος; 
Να εισαι γερασμενος, ηλιθιος και υπερεκτιμημενος.
Οταν η αυτοκριτικη εχει παρει τα βουνα και ο αυτοσαρκασμος κινεζικη υπηκοοτητα, το μονο που μενει μπας και σωσει μια ηδη κατεστραμενη παρτιδα ειναι η κριση. Οχι με την εννοια της αναλυσης και της συνθετης εγκεφαλικης λειτουργιας, αλλα με την επικρατουσα σημερα μορφη του “τι γινεται χαιδω-της πουτανας γινεται”.

Ασκήσεις βλακείας

Όσοι έχουν εντρυφήσει στην πολιτική και όσοι μπορούν να αντιλαμβάνονται τι κρύβεται πίσω από ανακοινώσεις ή διαρροές υπουργείων, μόνο ανήσυχοι μπορεί να είναι από το επίπεδο των συνεργατών του υπουργού Οικονομικών.
Δεν είναι μόνο οι συνεχείς γκάφες του Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν είναι μόνο η φανερή έλλειψη σχεδιασμού και οι συνεχείς αυτοσχεδιασμοί. Είναι και η φανερή κρατικίστικη - γραφειοκρατική νοοτροπία τους, που δεν οδηγεί πουθενά.

Καραμανλής: «Η πατάτα τού "λεφτά υπάρχουν" να γίνει μάθημα για όλους»

Η στάση βουλευτών της ΝΔ σχετικά με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας φαίνεται να απασχόλησε πρόσφατα τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.
Συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν ότι ο Καραμανλής εκτιμά ότι αυτή την περίοδο πρέπει να αποφευχθεί η παροχολογία, κάτι που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

Νέα ...Γερμανική επίθεση: " Επιμένουν πως για όλα φταίει η Ελλάδα "

" Οι Έλληνες καταναλώνουν με δανεικά. 
Παίρνουν φτηνά δάνεια, αγοράζουν γερμανικά μηχανήματα και αυτοκίνητα, αυξάνουν το γερμανικό ΑΕΠ και παραμελούν τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα τους...
Κανείς δεν ενδιαφέρεται να πατάξει τη διογκούμενη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, τις απάτες στις επιδοτήσεις και τα λάθος προνόμια. 
Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής φαίνονται σήμερα στις εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας " γράφει μεταξύ άλλων το Γερμανικό Spiegel.

Οι εκλογές ως “λύτρωση”

Η νυχτερινή ανατροπή στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, που αφαίρεσε το θέμα της εργασιακής εφεδρείας από τα προς συζήτηση ζητήματα, δείχνει το εύρος του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ.
Οι ενστάσεις περί συνταγματικής προστασίας των εργαζομένων στον στενό δημόσιο τομέα, δεν αποτελούν… χθεσινή εξέλιξη. Διατυπώθηκαν από την πρώτη στιγμή, και όλοι οι συνταγματολόγοι αποφάνθηκαν ότι η Κυβέρνηση θα χρειαστεί να ακροβατήσει στα όρια της εκτροπής, για να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της τρόικας.

Γιατί το ελληνικό κράτος είναι ήδη σε κατάσταση παύσης πληρωμών

Ο όρος «ελεγχόμενη χρεοκοπία» που υιοθέτησε και λανσάρισε σε διεθνές επίπεδο η Ευρώπη είναι νεολογισμός. 
Στην περίπτωση της Ελλάδος βλέπουμε για πρώτη φορά το πώς λειτουργεί στην πράξη.
Κατά βάση στηρίζεται σε μια διαδικασία αξιολόγησης, που πάγια έχει το ΔΝΤ. Στο ποια δηλαδή είναι η προτεραιότητα αποπληρωμής, όταν οι πόροι ενός κράτους δεν είναι αρκετοί για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Tι είπε ο πρωθυπουργός για την ΑΟΖ;;

Ενοχλημένη η Αθήνα από τουρκικές «διαρροές»  
Αθήνα: Την κατηγορηματική διάψευση εκ μέρους του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου και την οργή του ίδιου του πρωθυπουργού προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ότι στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι, εφόσον η Λευκωσία κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες, τότε έχει ανάλογο δικαίωμα και η Τουρκία.

Τι είπε η υπ. Παιδείας για το εξάμηνο των φοιτητών τους ωρομισθίους, την εφεδρεία

Για τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο στα ΑΕΙ:
Ο Νόμος  λέει ότι για να αρχίσει η εξεταστική περίοδος πρέπει πρώτα να γίνουν τα μαθήματα. Υπάρχει Σύγκλητος τουλάχιστον ενός Πανεπιστημίου που αποφάσισε να γίνει εξεταστική και μαθήματα μαζί. Αυτό είναι παράνομο. Σκεφτείτε μία Σύγκλητο που παίρνει απόφαση και αναβάλλει τις εξετάσεις για να μπορούν οι φοιτητές να κάνουν καταλήψεις και μετά βάζει
τις εξετάσεις μαζί με τα μαθήματα. Δηλαδή τα παιδιά να δίνουν εξετάσεις και την ίδια στιγμή να πρέπει να συμμετέχουν στο μάθημα. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη απέναντι στους φοιτητές τους και απέναντι στην

Υπουργείο Παιδείας: Εγκύκλιος για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών


Περικύκλωση της Δ΄ Διεύθυνσης Β/βάθμιας Αθήνας από περισσότερους από 500 καθηγητές

Με κεντρικά συνθήματα «δεν θα περάσει καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού» «δεν θα επιτρέψουμε την εργασιακή εφεδρεία», «μαθητές – καθηγητές ενωμένοι νικητές», κλπ, περισσότεροι από 500 καθηγητές της Δ΄ Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας περικύκλωσαν σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι τα Γραφεία της Διεύθυνσης για να ματαιώσουν την επιχείρηση μετακίνησης εκπαιδευτικών εκτός ΠΥΣΔΕ.
Την πρωτοβουλία είχαν αναλάβει οι ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου και Νότιας Αθήνας οι οποίες έγκαιρα είχαν καλέσει τους καθηγητές της περιοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση.

Οι προσλήψεις ωρομισθίων θα είναι πολύ λιγότερες από τις περσινές

Υπουργείο Παιδείας: Πρόσληψη 256 αναπληρωτών δασκάλων και 71 αναπληρωτών Νηπιαγωγών - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Δελτίο Τύπου
Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι εδώ.
Προσλήψεις αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2011-2012, στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 1», «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

Αποσπάσεις Καθηγητών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (β φάση)

Ένα μπουλούκι ατάκτων σε κατάσταση πανικού

Ένα μπουλούκι ατάκτων σε κατάσταση πανικού είναι ό,τι πιο ανησυχητικό μπορεί να συμβεί.

Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η κυβέρνηση:

-          Αδρανεί για πολλούς μήνες.

-          Αποφασίζει σε κατάσταση πανικού.

-          Δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτά που αποφασίζει.

-          Αλλάζει τις αποφάσεις της, την τελευταία στιγμή, και αναγγέλλει νέες.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είχαμε, τις προηγούμενες μέρες με το χαράτσι στα ακίνητα, χθες με τις αποδείξεις και σήμερα με την εργασιακή εφεδρεία.

Η Τρόικα απαιτεί να φύγουν άμεσα 30.000 υπάλληλοι – νυκτερινή υπουργική σύσκεψη


Άγριο «χέρι» έβαλε σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα στον Βενιζέλο για τις παλινωδίες σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία. Παρά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για ικανοποίηση των τροικάνων από τα μέτρα, είναι ξεκάθαρο ότι ο Τόμσεν και η παρέα του ζήτησαν να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο και να υλοποιηθεί η δέσμευση για απομάκρυνση 30.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Γερό ψαλίδι στους μισθούς του δημόσιου τομέα

Γερό ψαλίδι στους μισθούς του δημόσιου τομέα αλλά και δραστικές αλλαγές στον τρόπο που θα ανεβαίνουν κλιμάκια οι δημόσιοι υπάλληλοι, «κλείδωσαν» στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες:
  • Ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο θα είναι τα 2.200 και ο κατώτερος βασικός τα 780, ανεβαίνει δηλαδή όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Όλο το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο


- Ιεραρχία τέλος με βάση την παλαιότητα
- Οι προαγωγές θα δίνονται βάση προσόντων
- Οι βαθμοί από 5 γίνονται 6
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Αλλάζει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο θα εξελίσσονται οι δημόσιοι υπάλληλοι σε όλες τις υπηρεσίες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, «Οι μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες της κεντρικής ή αποκεντρωμένης

Σαρωτικές αλλαγές στις συντάξεις - Στα 65 χρόνια σύνταξη για όλους - Πότε θα συνταξιοδούνται οι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ


Οι εγκύκλιοι διευκρινίζουν την αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης στα ειδικά ταμεία και το ΙΚΑ
Προβλέπεται αύξηση του ορίου ηλικίας γυναικών και μητέρων ανηλίκων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ
Πλαφόν στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ τα 2773 ευρώ αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2011
Δικαίωμα στον ασφαλισμένο του Ο.Α.Ε.Ε. να διατηρήσει το επάγγελμά του μετά την αίτηση συνταξιοδότηση

Σοσιαλισμός για τους λίγους, βαρβαρότητα για τους πολλούς

Καθώς πλησιάζει η επέτειος ανάληψης της εξουσίας από την «σωτήρια» διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κρίνουμε σκόπιμο να συνοψίσουμε το τιτάνιο έργο του. Χωρίς ρήματα, καθώς αυτά συνήθως υποδηλώνουν κάποια ενέργεια:
Ένα  νησί ανά Μνημόνιο.
Ένα μέτρο ανά ημέρα.
Ένα χαράτσι ανά εβδομάδα.
Ένα DVD ανά Τζούλια
Ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια
Ένας ασφαλισμένος ανά οικοδομικό τετράγωνο.
Ένας μετανάστης ανά νέο.
Ένας μισθός, ανά τέσσερις εργαζόμενους.
Ένας  βουλευτής  ανά γιαούρτι.
Ένας Γενικός Γραμματέας ανά 150 συμβούλους.....

Ο Πάγκαλος, η Εφορία και τα ακίνητα της θείας του…

Τον λυπήθηκα τον Πάγκαλο, βλέποντάς τον να δηλώνει ότι δεν έχει 17.000 ευρώ για να πληρώσει τους διάφορους φόρους για τα δεκάδες ακίνητά του.

Τον λυπήθηκα μάλιστα διπλά γιατί έτσι κινδυνεύει να τον βάλει ο Βενιζέλος φυλακή, όπως είπε ο ίδιος. Αφήστε, που για να μαζέψει τα χρήματα είναι αναγκασμένος να πουλήσει κάποιο ακίνητο, από εκείνα που κληρονόμησε από τη θεία του και με τα οποία είναι προφανώς συναισθηματικά δεμένος και θα πονέσει η ψυχούλα του.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΜΕ: Καταγγελία ττων κρουσμάτων αυθαιρεσίας ορισμένων διευθυντών και "αγανακτησμένων γονέων" εναντίον των μαθτών που αγωνίζονται


Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr     Αθήνα, 29/9/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τα κρούσματα αυθαιρεσίας από ορισμένους Διευθυντές Σχολείων, Υποδιευθυντές και «αγανακτισμένους» γονείς, που σε συνεργασία προβαίνουν σε βίαιες ενέργειες εναντίον μαθητών, οι οποίοι συμμετέχουν στις καταλήψεις Γυμνασίων και Λυκείων.
 Συγκεκριμένα, Υποδιευθυντής Λυκείου στο Γαλάτσι προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας. Σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης «αγανακτισμένος» γονέας κτύπησε με τον κόπτη, που κρατούσε, μαθητή που συμμετείχε σε κατάληψη. Τα κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος μαθητών είναι πάμπολλα και η Ομοσπονδία μας αδυνατεί να τα καταγράψει.

Εύρηκαν πως θα ξεπουλήσουν τα ιμάτια της Ελλάδας

Το σχέδιο “Εύρηκα” επιβεβαιώνει ότι στόχος του Μνημονίου δεν η σωτηρία της Ελλάδας, αλλά η περιουσία της

Ασφαλείς πηγές του Antinews μας πληροφορούν ότι αυτοκτόνησε ο Αρχιμήδης. Μόλις άκουσε ότι η περίφημη φράση του, «Εύρηκα», με την οποία ανακάλυψε τη θεωρία της άνωσης, έγινε τίτλος στο σχέδιο «σωτηρίας» της Ελλάδας, ο αρχαίος ημών πρόγονος βούτηξε στην μπανιέρα και δεν ξαναβγήκε ποτέ.
Το σχέδιο για εκποίηση της ελληνικής περιουσίας έναντι 125 δισ. ευρώ αποτελεί μεγαλύτερη ανακάλυψη κι από εκείνη του Αρχιμήδη.
Ίσως κάποιος φωστήρας στην Ευρώπη, ονόματι πιθανότατα κι αυτός Αρχι(μή)δης, σκέφτηκε ότι στην Ελλάδα ισχύει ένα άλλο ρητό του Αρχιμήδη: «μάθανε ότι π….μαστε, πλακώσανε και η γύφτοι».
Διότι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ξένη εταιρεία από την οποία το ελληνικό κράτος θα πάρει 125 δισ. και στη συνέχεια θα μας ενοικιάζει τη χρήση, είναι αδιανόητη.  Μας δουλεύουν κιόλας: Αν το τίμημα είναι μεγαλύτερο των 125 δισ., η Ελλάδα θα πάρει πίσω το υπόλοιπο. Αν είναι μικρότερο, θα καλύψει τη ζημιά!!! και δαρμένοι και …

Σκέφτεται κανείς σ’ αυτή την κυβέρνηση;

Σκέφτομαι σοβαρά αν θα πληρώσω το χαράτσι για τα ακίνητα.
Προβληματίζομαι αν θα δεχτώ μια αυθαίρετη και άδικη πράξη ενός πανικοβλημένου οικονομικού επιτελείου, που λειτουργεί άδικα, χωρίς μελέτη, χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία ευαισθησία απέναντι σε εκατομμύρια συμπολίτες μου.

Φιάσκο η εφεδρεία δεν τους βγαίνει...

  Αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, μετά τις έντονες διαφωνίες που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στη σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε από υπουργούς ότι υπάρχουν αξεπέραστα συνταγματικά προβλήματα, ειδικά για την εφαρμογή του μέτρου στον στενό δημόσιο τομέα, καθώς προσκρούει στις διατάξεις περί μονιμότητας των δημοσίων...

Το Ισραήλ σήκωσε μαχητικά απαντώντας στις προκλήσεις της Άγκυρας

Λευκωσία: Δυό μαχητικά του Ισραήλ έστειλαν χθες έντονα και σε γλώσσα, που ενδεχομένως καταλαβαίνει καλύτερα ο Ερντογάν, διπλό μήνυμα στην Τουρκία ότι οι προκλήσεις δεν είναι ανεκτές. Πέταξαν λίγο πριν το μεσημέρι μέχρι και τις ακτές της Τουρκίας, στα βόρεια όρια του Fir Λευκωσίας όπως αυτά αναγνωρίζονται διεθνώς εκτός από την Τουρκία.

Μπλόκο και στην τρόικα με κατάληψη του Υπ. Οικονομικών

Υπό κατάληψη βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι υπάλληλοι του υπουργείου αντιδρούν στα μέτρα της εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου.

Οι εργαζόμενοι έχουν στόχο να εμποδίσουν την τρόικα να έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο και όπως λένε θα παραμείνουν εκεί επί 48 ώρες.
 

κε Βενιζέλε. Καλό το χαράτσι και οι αποδείξεις. Από τα 80 δις ενίσχυσης στις Τράπεζες, τι εισπράτετε; Είναι αυτό το νέο ΜΕΓΑ σκάνδαλο


Συγκαλύπτεται από την κυβέρνηση ΜΕΓΑ σκάνδαλο δισεκατομμυρίων από την "διάσωση" των Τραπεζών;
-- Έχουν εισπραχθεί οι εγγυημένες αποδόσεις 10% επί των προνομιακών μετοχών υπέρ δημοσίου;
-- Έχουν εισπραχθεί η από την ΕΕ υποχρεωτική προμήθεια για το "σπάσιμο" στην ΕΚΤ από τις τράπεζες των ειδικών ομολόγων Δημοσίου;
-- Έχουν υπόψη ότι η κρατική ενίσχυση π.χ στην Alpha και στην Eurobank υπερβαίνει το 100% της χρηματιστηριακής τους αξίας;
-- Έχουν υπολογίσει ότι η κεφαλαιοποίηση των υποχρεώσεων από αποδόσεις και προμήθεις εξασφαλίζουν πολύ μεγαλύτερο ποσό από το προσδοκώμενο έσοδο για τα χαράτσια της έκτακτης εισφοράς και των
ακινήτων;

Διαμαρτυρίες κατά του Παπανδρέου στο Βερολίνο - Δείτε το βίντεο

Οι «τελευταίες ευκαιρίες» πριν από το Ειδικό Δικαστήριο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν δεν πρόκειται για πολιτικό καιροσκοπισμό, τότε πρόκειται για βαριάς μορφής σχιζοφρένεια.

Αν δεν έχουμε να κάνουμε με διχασμένες προσωπικότητες, τότε μιλάμε για πολιτικό αμοραλισμό.

Αν δεν πρόκειται για βαριά ανεπάρκεια, τότε έχουμε να κάνουμε με απόλυτη έλλειψη πολιτικού φιλότιμου.

Οι βουλευτές που επιμένουν να ψηφίζουν ό,τι βλέπουν μπροστά τους, είτε επειδή φοβούνται για την καρέκλα τους, είτε επειδή έχουν αρκούντως τρομοκρατηθεί από τον κ. Βενιζέλο, είτε επειδή έχουν πιστέψει πως πράττουν το καθήκον τους, είτε επειδή το βλέπουν ως μια «τελευταία ευκαιρία» εκ μέρους τους προς την κυβέρνηση, οφείλουν να επισκεφθούν τάχιστα έναν ψυχίατρο.

Συνεχίζεται το φορο-αλαλούμ. Έτοιμο Plan B με ελληνικό όνομα: «Εύρηκα!»




Σοφία Βούλτεψη
Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πάσχιζε, με διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων – τέσσερις μέσα σε μια μέρα και μέχρι χθες το βράδυ – να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από ένα πέλαγος αποδείξεων και ακροβατούσε στα όρια της νομιμότητας και της λογικής, αποσύροντας τελικά την αναδρομική εφαρμογή των μέτρων, ένα καινούργιο σχέδιο με αρχαιοπρεπές όνομα έκανε δειλά – δειλά την εμφάνισή του στον ευρωπαϊκό ορίζοντα.

ΑΔΕΔΥ: Απεργούμε Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 - Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011__

Ανακοίνωση για απεργία 5 & 19 Οκτωβρίου pdf
http://www.adedy.gr/adedy_cms_files/dynamic/c1195937/file/0/2792011-2_el_GR.pdf   ΕΔΩ

Μπάχαλο η Παιδεία


Μπάχαλο έχει γίνει η Παιδεία, ένα μήνα αφ’ ότου ξεκίνησε επίσημα η σχολική χρονιά και μόλις 20 ημέρες από το πρώτο κουδούνι στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν έφταναν οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια για τις οποίες έχει χαθεί η εξεταστική περίοδος και κινδυνεύει να χαθεί και το εξάμηνο, το νέο «φρούτο» λέγεται μαθητικές καταλήψεις.
Φυσικά στα περισσότερα σχολεία η κατάσταση είναι δραματική λόγω έλλειψης κονδυλίων. Και με τον ερχομό του χειμώνα θα χειροτερέψουν τα πράγματα καθώς κάποιοι διευθυντές δε θα έχουν να βάλουν πετρέλαιο.

Η Τουρκία κινδυνεύει από τον εαυτό της


Οι πρόσφατες δηλώσεις του Erdoğan περί συνοδείας του επόμενου στολίσκου προς τη Γάζα από πολεμικά πλοία, καθώς και η πλήρης στήριξή του προς ένα νέο παλαιστινιακό κράτος, οδηγούν στο συμπέρασμα πως η αραβική άνοιξη θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει σε «τουρκικό καλοκαίρι».
Αντιμετωπίζει λοιπόν η Μέση Ανατολή έναν νέο Οθωμανισμό, μιας Τουρκίας που πασχίζει να γίνει περιφερειακή δύναμη; Μήπως βλέπουμε την ανακατεύθυνση της Τουρκίας προς την Ανατολή;

ΠΑΣΟΚ και διαπλοκή τρέμουν το Plan B του Σαμαρά


Τον τελευταίο καιρό το antinews έχει παρουσιάσει αρκετά άρθρα αναγνωρισμένων οικονομολόγων και οικονομικών αναλυτών, μέσω των οποίων αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα οικονομικό αδιέξοδο το οποίο την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια θα έλεγε κανείς, στην χρεοκοπία.  Για παράδειγμα, σε χθεσινή μας ανάρτηση με τίτλο «Τρενάρουν την χρεοκοπία για να σώσουν τις τράπεζες», ο καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο του  Harvard, Martin Feldstein, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Κατάσχουν μισθούς οι τράπεζες

Χέρι στους μισθοδοτικούς λογαριασμούς και τις συντάξεις πελατών τους, που καθυστερούν να πληρώνουν δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτών, φέρονται να απλώνουν συστηματικά 4 συγκεκριμένες τράπεζες, οι οποίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
Σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Κουτσούκου, το οποίο διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή, τα... 4 πιστωτικά ιδρύματα -δεν κατονομάζονται- έχουν ήδη υποβάλει σχετικά υπομνήματα με τις

Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας

Του Άγη Βερούτη

Φτάσαμε λοιπόν, με εκείνα και τα άλλα στο "δια ταύτα". Το μοίρασμα της λείας. Και η λεία δεν είναι καμιά άλλη από την κρατική περιουσία των Ελλήνων. Προσοχή όμως, όταν λέω κρατική περιουσία δεν εννοώ κάποιες μετοχές ή χρυσάφι στην Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά την ιδιοκτησία των δρόμων που κυκλοφορούμε, των λιμανιών από όπου παίρνουμε το καράβι για να πάνε στα χωριά μας, των αεροδρομίων που φεύγουμε για να πάμε σε μακρινότερους προορισμούς, και κάθε είδους ακίνητη ή μη περιουσία των Ελλήνων.

Aπλά....πουλημένοι...Τίποτε άλλο....


«Για τους πουλημένους βόλι δε χαλάμε, με πέτρες και με ξύλα τους πετροβολάμε…»
Ν.Ξυλούρης
Ο Υπ.Οικονομικών εκτός από υπερπατριώτης είναι και καλός Χριστιανός...Τηρεί κατά γράμμα τη φράση της Καινής Διαθήκης "Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι..." και αφού τα ευρώ μας έχουν την Ευρώπη πάνω βάλθηκε να τα στείλει όλα στις Βρυξέλλες...μαζί με τα σπίτια μας... Ο επίτιμος Αντιπρόεδρος της

“Τρενάρουν την χρεοκοπία για να σώσουν τις τράπεζες”


Του Martin Feldstein*
Η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια οικονομική δίνη, από την οποία είναι ίσως αδύνατο να ξεφύγει. Κατέχει ένα μη διαχειρίσιμο δημόσιο χρέος (150% του ΑΕΠ, με αύξηση φέτος 10%), μια οικονομία η οποία καταρρέει (η φετινή μείωση του ΑΕΠ πάνω από 7%, έχει εκτοξεύσει την ανεργία στο 16%), ένα χρόνιο έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών ( σήμερα είναι 8% του ΑΕΠ). Το παραπάνω φονικό κοκτέιλ ολοκληρώνεται με τις αφερέγγυες ελληνικές τράπεζες που χάνουν συνεχώς καταθέσεις.
Η μόνη λύση για να βγει η Ελλάδα από το

Οι πρώτες αερομαχίες με τους Τούρκους εδώ και έναν χρόνο…


Τρεις εικονικές αερομαχίες ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Αιγαίο, για πρώτη φορά τους τελευταίους δώδεκα μήνες!
Τα επίσημα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: εμπλοκές ανάμεσα σε ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής και τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο είχαν να καταγραφούν από τον Σεπτέμβριο του 2010.